avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda si permis suspendat - contestare proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda si permis suspendat - contestare proces verbal

In primul rand buna dimineata,
Ieri seara un echipaj de politie care se deplasa pe contra sens ma oprit ca am depasit un autovehicul pe linia continua. Acel autovehicul era stationat, fiind doar o banda pe sens (pe sensul meu de mers) a trebuit sa calc linia continua cu autovehiculul meu, la 5-7 metri mai in fata fiind oprit de echipajul de politie si primind amenda pentru depasire pe linie continua. Bineinteles cu permisul de conducere suspendat pe 30 de zile. Ce se intampla... eu am camera de supraveghere in masina si sa filmat totul. Am sa vin cu un video sa vedeti despre ce e vorba mai concret. Ce credeti, daca contest procesul verbal pot castiga anularea amenzii si anularea retinerii permisului ?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2012
prietencutine, utilizator
Cel mai recent răspuns: pellyx31 , utilizator 11:25, 13 Aprilie 2012
de semnat l-am semnat. in masina am avut doua cliente, am sa vad cum iau legatura cu ele, dar nu cred ca o sa vrea sa vina ca martori.
Liniile continue simple sau duble au semnificatia unei interziceri nepermi?ând trecerea cu vehiculul peste ele ori încalcarea lor, în timpul mersului, cu prilejul executarii depasirilor, virajelor la stânga sau la dreapta, ori întoarcerilor. Linia continua dubla se foloseste pentru separarea sensurilor de circulatie pe drumurile cu minim doua benzi de circulatie pe sens. Conducatorilor de vehicule le este interzis sa opreasca sau sa stationeze în dreptul liniilor continue simple sau duble, trasate în axul drumului, atunci când ceilalti conducatori care circula în acelasi sens ar fi determinati sa încalce acest marcaj deci e cit se poate de clar ca ala care stationa era devina , plus ca trebuia sa-i pui pe politisti sa-ti arate ei cum ar fii trecut de ala. cheamale pe femeile alea si aratai textul asta din lege la judecator si cistigi sigur
pellyx31 a scris:
sa nu fii gresit sa semnezi pv ca aici e vb de putin abuz in functie din partea politistului

Va rog sa precizati, cu trimitere la prevederea legala, de ce ar fi gresit sa semnezi un proces verbal de contraventie si ce intelegeti prin "abuz in functie" si unde se regaseste reglementata legal aceasta presupusa fapta a agentului constatator.

pellyx31 a scris:
cheamale pe femeile alea si aratai textul asta din lege la judecator si cistigi sigur

Nu exista "castigi sigur" in nicio instanta din lumea aceasta.

Va atrag atentia asupra necesitatii respectarii regulamentului de postare, intrucat am constatat ca mesajul meu privat a fost inutil. Forumul Avocatnet este dedicat discutiilor pe teme juridice, nu discutiilor libere unde toata lumea are o parere chiar daca nu are legatura cu domeniul sau cu subiectul. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente si sa aduca un plus de valoare discutiei. Totodata va rog sa va controlati limbajul. Daca veti continua sa postati mesaje neregulamentare, va aplic avertisment.
INFRACŢIUNI DE SERVICIU SAU ÎN LEGÃTURÃ CU SERVICIUL

Art. 246

Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor

Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 an, deci vedeti unde a fost facut abuzul asupra lui prietencutine pt ca ia luat permisul desi nu era devina si politistul a vazut acest lucru deci eu stiu ce spun ca nu sunt de ieri pe lumea asta si in legatura cu semnarea pv va pot spune ca daca il semnezi e ca si cum ti-ai recunoaste vina si e foarte greu dupa aia in instanta va pot spune asta sigur ca am fost in cauza doamna moderator
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
pellyx31, utilizator
Stimate domn, din mesajele pe care le-ati postat si astazi vad ca nu ne intelegem.

Faptul ca "nu sunteti de ieri pe lumea asta", adica aveti o varsta, nu este un argument legal. Nici eu nu sunt de ieri pe lumea aceasta, insa asta nu ma va determina sa ma apuc sa dau consultanta fiscala, medicala sau in orice alte domenii pentru care nu am pregatire de specialitate. Cam asta faceti dvs. aici, dati sfaturi intr-un domeniu pe care nu il stapaniti.

Faptul ca ati fost parte intr-o plangere contraventionala nu este argument legal si nici nu inseamna ca asa se intampla in toate plangerile. Nu cunoasteti termenii de specialitate si inventati infractiuni cum este "abuzul in functie".

Repet ceea ce v-am spus in mesajul meu privat:
Contributia dvs. este binevenita numai daca este la obiect, daca stapaniti bine domeniul despre care scrieti, daca va puteti argumenta sustinerile cu prevederi legale.

Dvs. raspundeti de-a valma la toate subiectele, subiecte care presupun cunoasterea temeinica a legislatiei penale, contraventionale si nu numai. Scopul, chiar daca nedeclarat, al acestui forum este sa ii ajute pe cei care intreaba aici, nu sa ii prejudicieze.

Sper ca am fost clara de data aceasta.

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Amplasarea radarelor mobile victor.tudor victor.tudor Buna seara Imi poate spune cineva ce obligatii trebuie sa respecte politia rutiera la amplasarea radarelor mobile? Mai exact au voie sa efectueze pande ... (vezi toată discuția)
Am ocolit/depășit o mașină-școală pe trecerea de pietoni și pe linia dublă continuă. cum ar trebui să motivez plângerea contravențională? CossminHc CossminHc Buna ziua, astazi am ocolit o masina de scoala in dreptul trecerii de pietoni si am calcat linia continua, moment in care am fost oprit de un echipaj al ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere pe o presupunere sethik sethik Buna ziua, Am o problema pe care nu stiu cum sa o abordez. Niste sfaturi mi-ar fi de mare ajutor. Intr-o seara eram oprit pe marginea drumului, cand o ... (vezi toată discuția)