avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare definitiva si irevocabila ! Cum se obtine ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare definitiva si irevocabila ! Cum se obtine ?

Buna seara !
Acum 2 saptamani am obtinut hotararea de incredintare spre crestere si educare a copilului meu. Ce trebuie sa fac pt ca aceasta hotarare sa devina definitiva si irevocabila ? Cat timp dureaza aceasta "operatiune" ?
Pentru a calatori in strainatate impreuna cu fiul meu e suficienta hotararea definitiva si irevocabila sau mai am nevoie de procura din partea tatalui ?
Va multumesc anticipat !
Numai bine va doresc !
Cel mai recent răspuns: ana_lucia , utilizator 00:58, 1 Decembrie 2008
Va ramine defitiva si irevocabila numai daca nu se va daclara recurs importiva ei in termen de 15 zile de la comunicare. Trebuie sa va interesati la arhiva judecatoriei daca s-a declarat sau nu recurs si sa faceti cerere de legalizare a acestei sentinte care va este suficienta pentru a iesi cu copilul incredintata din tara.
Daca mergeti in UEnu veti avea nevoie de acordul tatalui.Sa aveti hotararea legalizata.
Nu mai este nevoie de acordul tatalui pentru a iesi din tara cu copilul in cazul in care aveti o hotarare definitiva si irevocabila prin care v-a fost incredintat copilul.
Hotararea devine definitiva si irevocabila in urmatoarele cazuri :
- hotararea nu a fost atacata cu recurs, in termenul prevazut de lege.
- hotărârea a fost data în recurs chiar dacă prin aceasta s-a soluţionat fondul pricinii.
buna ziua.daca copilul este icredintat tatalui,are sentinta definitiva si irevocabila,dar mama are drept de vizita doar in vacanta de vara ptr.ca locuieste in grecia,el poate scoate copilul din tara fara acordul ei?multumesc
Da, tatal poate iesi din tara cu copilul fara acordul mamei, intrucat are o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care i s-a incredintat copilul.

Alte discuții în legătură

"definitiv si irevocabil"?! valceanu_liliana valceanu_liliana Buna seara! As dori sa stiu cand devine o hotarare judecatoreasca\"definitiva si irevocabila\"!?!?(in cazul meu)...Dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un ... (vezi toată discuția)
Parasire tara mareboys mareboys In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Acte pentru calatorie in strainatate a unui minor maryglesnea maryglesnea Buna ziua! Va rog sa binevoiti sa ma ajutati cu informatii referitoare la iesirea din tara pentru un minor. Am o fetita de 15 ani si am divortat de tatal ei ... (vezi toată discuția)