Bunicul meu a murit acum 4 ani. El avea o fata dinainte de casatorie si pe tatal meu cu bunica. Acum Matusa mea(sora vitrega a tatei) nu vrea sa ne inapoieze cetificatul de deces al bunicului si nici nu vrea sa participe la dezbaterea mostenirii.
Bunica ar vrea sa ii faca act de vanzare cumparare tatei pe apartamentul ei. se poate face daca dezbaterea mostenirii nu a avut loc?
si ce sanse sunt ca matusa mea sa o dea afara din casa pe bunica....asa cum o ameninta de cateva luni.
Fara dezbaterea succesiunii nu se poate instraina nimic. Obtineti duplicat dupa certificatul de deces al bunicului de la starea civila de la ultimul domiciliu al acestuia sau unde a decedat. Daca apartamentul este bun propriu al bunicului, adica achizitionat inainte de casatoria cu bunica, sau este mostenit sau donat, la la mostenire vine bunica cu cota de 2/8 , tatal dvs cu 3/8 si Matusa cu 3/8. Daca bunul este achizitionat in timpul casatoriei cu bunica atunci se va mosteni doar 1/2 din apartament in cotele de mai sus, restul de 1/2 apartinand bunicii. Pana nu faceti partajul nimeni nu poate sa si valorifice drepturile.
Daca nu va intelegeti cu Matusa trebuie sa apelati la instanta pentru dezbaterea mostenirii, pe cale amiabila facade se la notar . Insa chiar daca dezbateti la instanta trebuie sa va duceti la notar pentru a va face incheiere prealabila si obligatorie pentru instanta. Dupa dezbaterea mostenirii se va face partajul. Acolo veti da o sulta matusii si veti ramane cu apartamentul.
Mostenire
olympya
buna ziua!
va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)