avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie incetare raporturi de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie incetare raporturi de munca

Un salariat este in concediu medical. In timpul concediului medical (in 02.07.2004) vine si depune o cerere de demisie incepand cu 02.08.2004. Prin Contr. colectiv de munca era obligat la efectuarea unui preaviz de 30 de zile, dar in aceste 30 de zile (02.07-02.08.2004) a fost tot in concediu medical. Nu l-am notificat sa vina, n-am facut cercetare disciplinara si nu i-am incheiat cartea de munca. Pot da astazi (18.10.2004) o decizie de incetare a raporturilor de munca cu data de 02.08.2004? Adica pot emite azi o decizie care sa aiba efect retroactiv? (cu data demisiei)
Draga Lipi,
Dupa ce se prezinta din concediu medical,incepe sa curga perioada de preaviz,cele 30 zile prevazute in ccm.Daca unitatea renunta la acest preaviz,incetarea raporturilor de munca poate avea loc in aceasta zi.Fiind vorba de o demisie,nu se emite decizie de concediere/desfacere sau incetare a contractului de munca,actul in baza caruia se face inscrierea in carnetul de munca,fiind cererea celui in cauza cu nr si data de inregistrare.Nu te sfatuiesc sa dai decizii retroactive,pentru ca o asemenea practica naste probleme la care nici nu te poti astepta. Crimar

Lipi a scris:
> Un salariat este in concediu medical. In timpul concediului medical (in 02.07.2004) vine si depune o cerere de demisie incepand cu 02.08.2004. Prin Contr. colectiv de munca era obligat la efectuarea unui preaviz de 30 de zile, dar in aceste 30 de zile (02.07-02.08.2004) a fost tot in concediu medical. Nu l-am notificat sa vina, n-am facut cercetare disciplinara si nu i-am incheiat cartea de munca. Pot da astazi (18.10.2004) o decizie de incetare a raporturilor de munca cu data de 02.08.2004? Adica pot emite azi o decizie care sa aiba efect retroactiv? (cu data demisiei)
Foarte adevarat, d-le Crimar ca nu ar trebui emisa o decizie in cazul incetarii raporturilor de munca prin demisie, dar incercati dvs. sa treceti de cei de la ITM, pentru ca eu nu am reusit aceasta performanta - mai mult mi-au cerut ca in decizie sa specific faptul ca salariatul are dreptul sa conteste in termen de 30 de zile decizia in instanta....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog urgent demisie!! a_gmona a_gmona Mi-am trimis demisia in data de 21.12.2006 conf art. 79.8., prin posta cu confirmare de primire, cerand ca raporturile de munca sa inceteze cu data de ... (vezi toată discuția)
Demisie in concediu medical NKL2111 NKL2111 Buna ziua! Lucrez la o firma de telefonie si de astăzi am intrat in concediu medical. Șefului meu probabil nu i a convenit si m a pus sa mi scriu demisia cu ... (vezi toată discuția)
Concediere pentru absente nemotivate aijin aijin Buna ziua. Am urmatrul caz: angajatul a depus cerere de incetare raporturi de munca pe data de 17.07. Nu a mai venit in perioada de preaviz. Am realizat ... (vezi toată discuția)