Suntem 3 frati. Cel mare a fost nascut cand parinti nostri erau casatoriti apoi parinti au divortat dar au continuat dupa o perioada sa traiasca in continuare impreuna, ei detinand un apartament. Apoi am aparut pe lume eu si sora mea. In perioada "epocii de aur" am depus cerere pentru locuinta (garsoniera) iar juristul din aceea perioada m-a sfatuit sa fac cerere pentru apartament cu doua camere deoarece mama purtand numele de domnisoara si fiind sexe opuse, avem acest drept prin legile din acea perioada. Fratele cel mare detinand deja o garsoniera de la ICRAL. Dupa moartea tatalui am facut succsesiunea pe apartamentul unde am locuit cu toti in favoarea surori noastre fiind cea mai mic. Apartamentul unde locuiesc acum a fost luat in timpul cand eu am fost in armata si neputand sa umblu dupa acte, mama l-a trecut pe numele ei. Eu sunt girant platitor la acest apartament pe care pana l-a urma am reusit sa-l achit integral. In momentul in care la apartamentul parintilor s-a facut succesiunea sora mea ca sa-l faca pe fratele cel mare sa semneze in favoarea ei, i-a zis ca are parte la apartamentul in care eu locuiesc acum fara ca eu sa stiu nimc. Acum fratele cel mare vrea partea lui din acest apartament si sunt nevoit sa-l vand deoarece nu am bani sa-l depagubesc.Sora mea a refuzat succesiune la acest apartament. Acum vreau sa stiu daca pot ataca declaratia de refuzare a succesiuni, in coditiile date, de la apartamentul parintilor. Poate sora mea sa-l faca sa dea declaratia de refuzare a sucesiuni promitinadui bani din apartamentul in care locuiesc. Ce sanse as avea sa raman cu apartamentul fara sa-l despagubesc pe fratele meu.
Daca nu m-am facut inteles sau daca nu ati inteles ceva, va rog sa ma intrebati.
Declaratia de renuntare la mostenire nu poate fi atacata de nimeni, este un act de vointa si nu poate fi atacata de nici un alt mostenitor.
In privinta succesiunii, trebuia sa va ganditi la asta inainte ca mama dvs. sa moara, care trebuia ori sa va vanda apartamentul ori sa va lase testament, astfel obtinand o parte mai mare.
Va trebuis a ii platiti fratelui o sulta in valoare de 1/2 din apartament dar incercati sa amanati cat mai mult, poate nu stie si intervine prescriptia de 3 ani si astfel nu mai trebuie sa ii platiti nimic. Asta daca exista o hotarare judecatoreasca.
Daca puteti dovedi ca exista un drept de creanta ar putea fi vorba despre o datorie a defunctului, o datorie a mostenirii sau altceva...
Ar fi recomandabil sa mergeti cu toate actele si sa discutati circa o ora cu un avocat deoarece altfel nu aveti nicio sansa sa reusiti ceva favorabil pentru dvs.
Trebuie analizat ceea ce s-ar putea intampla la proces la modul concret, socotite termene, daca partea adversa isi angajeaza sau nu avocat,etc.
Renuntarea la succesiune este un act de vointa al mostenitorului.
Doar mostenitorul care a renuntat poate revoca renuntarea,
dar numai in termenul de optiune succesorala.
Da, in privinta renuntarii la mostenire nu se poate face nimic prin instanta decat daca ar fi fost datornica...fata de alte persoane...si s-ar fi actionat in justitie la acel moment.
Mostenire
gabriella222
Sanatate la toata lumea
In 1998, am venit in tara pentru 3 luni si in aceasta perioada am dat o declaratie
la un notar de renuntare la succesiune, dupa ... (vezi toată discuția)