In noiembrie anul trecut am vrut sa inchiriez un spatiu comercial pentru a-mi deschide un magazin de second-hand.Am gasit un spatiu adecvat mie si am intrat cu proprietarul in discutii.Am cazut de acord la capitolul chiriei lunare ,dar in prima faza nu a vrut sa faca cu mine contract de inchiriere inregistrat la ADMINISTRATIA FINANCIARA.Mi-a spus ca imi va face la inceputul anului . L-am crezut si am mers pe incredere si am inchieat cu el un contract de comodat , contract care imi era necesar sa imi deschid punctul de lucru.La inceputul anului l-am rugat sa imi faca contract de inchiriere ca sa pot sa ma descarc si eu in contabilitate.Dupa 3 luni de rugaminti , luni in care i-am platit la negru chirie ,vazand ca nu are nici un gand sa imi faca contract de inchiriere am decis sa plec si l-am anuntat verbal la jumatatea luni martie ca de la 1 aprilie doresc sa plec din spatiul lui deoarece chiria este mare si plus de asta ma deranjeaza refuzul lui de a-mi face contract de inchiriere.S-a rugat de mine sa mai raman inca doua saptamani ,adica pana la Pasti si pentru aceste doua saptamani mi-a stabilit un pret de chirie de 3 milioane.Am decis sa mai raman pana la Pasti si intre timp sa imi caut alt spatiu . Cand am inceput sa imi strang lucrurile si marfa mi-a sustras un rand de chei de la intrarea in spatiu fara acordul meu si acum mi-a sechestrat toate bunurile si marfa care o aveam in magazin sub pretextul sa ii dau banii pe cele doua saptamani pana la PASTI. Mentionez ca el nu m-a notificat in scris cu confirmare de primire la sediul social al societatii mele prin care ma anunta ca reziliaza contractul de comodat. In acest caz care sunt masurile care trebuie sa le iau , si care este pedeapsa pentru faptele lui?
Trebuia sa-i faceti notificare scrisa ca intentionati sa parasiti spatiul; .Puteti face reclamatie la adm. fin. ca a incasat chirie si nu a declarat impozit (daca aveti dovezi).Nimeni nu are voie sa-si faca singur dreptate . Pentru sechestrarea bunurilor faceti plangere la politie pentru tulburare de posesie , furt .
De demonstrat ca ii plateam chirie nu am cum deoarece ii plateam din mana fara martori.Ideea este ca in cladirea unde eu imi desfasuram activitatea mai sunt si alte societati care sunt in aceiasi situatie ca a mea, adica platesc chirie la negru tot cu contract de comodat.Iar la POLITIE ma gandesc ca dupa plangerea mea nu voi rezolva decat ca in cel mai rau caz imi voi recupera bunurile si marfa mea , iar el va scapa fara nici o pedeapsa. am vazut cazuri in care s-a facut fals si uz de fals in documente oficiale ,fapta dovedita cu dovezi si procurorul care a instrumentat dosarul a dat NUP dupa 11 luni de studiu . Asa ca .........
romeotgv
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Am fost la politie sa depun plangere penala pentru tulburare de abuz conform art.220 cod penal si politistul care a preluat plangerea a tot incercat sa ma convinga ca nu voi avea castig de cauza deoarece individul este proprietarul cladirii si mai bine ma inteleg pe cale amiabila cu proprietarul decat sa fac plangeri penale care nu sunt de competenta politiei. Ca si cum chiar daca sunt chirias cu contract de comodat nu am nici un drept in acel spatiu. Sfatul politistului este sa ma duc in instanta sa imi caut dreptatea.Mi-e lehamite de ce aud in jurul meu. Mi s-a confirmat banuielile ca in tara asta daca ai bani ai parte de dreptate, nu ai bani nu ai nimic.
Contract de comodat
berevtx
Buna ziua, am un magazin mixt deschis de un an aproximativ intr-un spatiu cu un contract de comodat pentru ca proprietarii nu au vrut un contract de inchiriat, ... (vezi toată discuția)