avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot fi considerata persoana cu interese legitime in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot fi considerata persoana cu interese legitime in acest caz? plangere penala impotriva notarului?

BUNA SEARA ! O BATRANA A FACUT CONTRACT DE INTRETINERE CU O FAMILIE ,IN 2009 ,IAR DUPA CATEVA LUNI , NEMULTUMITA A MERS LA UN AVOCAT SI A CERUT REZILIEREA CONTRACTULUI .DUPA CATEVA LUNI AM APARUT EU , CERANDU-MI AJUTORUL SI MI-A FACUT TESTAMENT. CAND FAMILIA RESPECTIVA AFLA , UNUL DIN EI , VINE IN CASA PESTE BATRANA SI O BAT . AU FOST MARTORI CARE AU AUZIT VOCEA INTRETINATOAREI IN CASA , ALTUL A VORBIT CU EA LA TELEFON,EU AM AJUNS LA 5 MINUTE , AM GASIT-O SINGURA PE BATRANA , PLINA DE SANGE , AM CHEMAT POLITIA , S-AU FACUT POZE , A DUS-O SALVAREA, MEDICUL LEGIST A DAT 6-7 ZILE DE INGRIJIRI , SI AM FACUT SI PLANGERE PENALA IMPOTRIVA FEMEII CARE A BATUT-O PE BATRANA .DUPA 2 LUNI BATRANA MOARE,EU RAMANAND MOSTENITOARE LEGATARA UNIVERSALA. DECI , DOSARUL A AJUNS LA PARCHET , PROCURORUL I-A DAT AMENDA ADMINISTRATIVA DAR FIIND NEMULTUMITA TOT EA , A FACUT PLANGERE IMPOTRIVA ORDONANTEI PROCURORULUI SI JUDECATORUL IN CELE DIN URMA A REINCADRAT FAPTA, DECLARAND CA NU EA E FAPTASA !TIN SA MENTIONEZ CA E SOTIA UNUI AVOCAT DIN ORAS SI MI-A SI TRANSMIS ATUNCI CA O SCAPA !ACUM , EU SUNT DISPERATA ! BATRANA E MOARTA , NU ARE ALTE RUDE , STIU CA E O FACATURA SI NU STIU CE SA FAC MAI DEPARTE ! AM DREPTUL SA CONTEST DECIZIA JUDECATORULUI ? EU AM INGRIJIT-O DUPA BATAIE , PANA A MURIT , EU SUNT MOSTENITOAREA PRIN TESTAMENT SI MAI ALES NU VREAU CA SOLUTIA JUDECATORULUI CARE A DECIS CA E NEVINOVATA SA MA AFECTEZE IN DOSARUL PRIVIND REZILIEREA CONTRACTULUI, MAI ALES CA TOTI MARTORII AU DECLARAT ADEVARUL , CA EA A BATUT-O PE BATRANA ?DAR NU VREAU SA RAMANA SOLUTIA ASA , VREAU SA SE FACA DREPTATE ! CE MA SFATUITI ? VA ROG DIN SUFLET , AJUTATI-MA CU UN RASPUNS ! MULTUMESC SI VA RESPECT ! BALICA
Fara a se vedea toate inscrisurile este greu de dat o posibila solutie.
Cautati sa vada cineva actele si sa discutati in concret.
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeeasi tema ( pct. 3.3 din Regulament).
Aveti posibilitatea sa continuati discutia folosind optiunea "raspunde".
De asemenea, am rugamintea sa nu mai editati mesajele cu litere majuscule, intrucat sunt extrem de greu de citit ( pct.1.2 din Regulament).
Multumesc pentru intelegere.
balicaluioan a scris:

BUNA SEARA ! O BATRANA FACE IN 2009 UN CONTRACT DE INTRETINERE CU O FAMILIE , EL FIIND AVOCAT . O TRATEAZA RAU SI BATRANA MERGE LA UN AVOCAT SI CERE REZILIEREA CONTRACTULUI . DUPA CATEVA LUNI APAR EU SI-MI FACE TESTAMENT !CAND AFLA DE MINE , SOTIA AVOCATULUI INTRA PESTE BATRANA SI O BAT. LA NICI TREI LUNI BATRANA MOARE . O INMORMANTEZ SI LA CATEVA ZILE MERG LA NOTAR SA FAC CERTIFICATUL DE CALITATE DE LEGATAR . SUNT REFUZATA DE CATRE NOTAR PE MOTIV CA FAMILIA RESPECTIVA SI-AU SCOS IN ZIUA INMORMANTARII CERTIFICATUL .MIE MI-A FACUT DOAR DECLARATIE PURA SI SIMPLA A SUCCESIUNII. EU DEPUN IN DOSARUL DE REZILIERE DECLARATIA IAR EI CERTIFICATUL , SI DE AICI INCEP PROBLEMELE SI TERGIVERSARILE DIN PROCES !DORESC SA FAC PLANGERE PENALA IMPOTRIVA NOTARULUI ! NOI CREDEM CA TESTAMENTUL ESTE FACUT ULTERIOR , NU A FOST INREGISTRAT LA R.N.O.S. SI DOAR AL MEU FIGUREAZA CA UNIC , AUTENTIC SI NEREVOCAT ! PUTEM CERE ANALIZA GRAFOLOGICA A SEMNATURII BATRANEI ? CUM A PUTUT SCOATE CERTIFICAT DE CALITATE DE LEGATAR FARA CEL DE DECES IN ORIGINAL ?NU TREBUIA SA VERIFICE DACA S-A MAI FACUT VREUN TESTAMENT ULTERIOR ?AM FOST SI LA NOTARUL RESPECTIV , A FOST SOCAT DE PREZENTA MEA SI MI-A SPUS CA EU SUNT MOSTENITOARE DAR SA-L LAS IN PACE CA N-A STIUT IN CE S-A BAGAT ! DAR , EU NU VREAU SA LAS LUCRURILE ASA , VREAU SA RASPUNDA PENTRU FAPTELE LOR , EU AVAND CONVINGEREA CA AU STIUT PERFECT CE FAC DAR N-AU CONSIDERAT CA AU ADVERSAR ! DORESC UN SFAT , UN RASPUNS !MULTUMESC DIN SUFLET !

cazacuioana a scris:

Va angajati la o lupta grea , angajati un avocat .Faceti plangere penala impotriva tuturor dar solicitati in civil anularea actului si deschiderea succesiunii , aratand ca sunteti unicul mostenitor.

mirela741 a scris:

Cred ca tb sa reluati putin....va cam incurcati.....sa o luam incet pana la depunerea plangerii....
Ne vorbiti despre un contract de intretinere intre defuncta si o familie X , apoi despre un testament facut de defuncta in favoarea dvs...ok, insa apoi in locul contractului apare un alt testament, de care nu pomeniti...si apoi iar contractul de intretinere pe care doriti sa l reziliati dvs.....
Ati fost la aceleasi notar?! Daca exista contract de intretinere , familia X nu trebuia sa se duca la notar..... Daca nu exista contract de intretinere ci doua testamente.....ramane valabil ultimul facut....indiferent daca este autentic si care se inscrie la RNTA, si nu RNOS , care este altceva, sau olograf, care nu se inscrie la acel registru....
Deci?

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Ce anume considerati ca a facut in neregula notarul?
Sau ce nu trebuia sa faca?

balicaluioan a scris:

BUNA ZIUA ! NOI CREDEM CA TESTAMENTUL LOR A FOST FACUT LA O DATA ULTERIOARA DECESULUI BATRANEI , NU CUM E SCRIS CA S-A FACUT O DATA CU CONTRACTUL DE INTRETINERE ! VREM SA CEREM SI O ANALIZA GRAFOSCOPICA A SEMNATURII BATRANEI !DE CE N-A FOST INREGISTRAT LA R.N.T.A. ? DE CE CAND FAMILIA RESPECTIVA S-A DUS LA NOTAR , CHIAR IN ZIUA INMORMANTARII BATRANEI , NOTARUL N-A VERIFICAT DACA MAI EXISTA UN ALT TESTAMENT , FACUT DUPA EI ?DE CE I-A ELIBERAT CERTIFICAT DE CALITATE DE LEGATAR FARA SA AIBE EI SI CERTIFICATUL DE DECES IN ORIGINAL ?DE CE CAND L-AM VIZITAT S-A LUAT DE CAP , MIRAT CA EXIST SI CA AM SI TESTAMENT , AUTENTIC , UNIC, ULTIM SI NEREVOCAT ?ACEL CERTIFICAT DE CALITATE DE LEGATAR M-A INCURCAT SI A TERGIVERSAT LUCRURILE IN PROCESUL DE REZILIERE A CONTRACTULUI DE INTRETINERE , INCEPUT DE BATRANA IMPOTRIVA ACELEI FAMILII ! CONSIDERATI CA N-AM MOTIVE SA-I FAC PLANGERE ? VREAU SA PLATEASCA CINE E VINOVAT ! SUNT SIGURA CA AU FACUT-O CU BUNA STIINTA , CREZAND CA N-AU ADVERSAR ! ASTEPT RASPUNS SI VA MULTUMESC !

mirela741 a scris:

Obtineti in instanta anularea certificatului de legatar.




Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Buna seara ! Sunt noua pe forum , dar nu cred ca am gresit punand 2 intrebari distincte chiar daca fac parte din aceeasi speta ! A mea ! Una era plangerea impotriva notarului si alta daca pot ataca decizia judecatorului de reincadrare a faptei considerand ca nu respectiva a lovit-o pe batrana , si doream sa stiu daca eu ca mostenitoare si parte reclamanta in procesul de reziliere dupa moartea batranei ,pot fi considerata persoana cu interese legitime sa fac plangere !Astept raspuns !
mirela741, multumesc de raspuns ! asta am si facut !
V-am intrebat concret si de aceea trebuie sa imi raspundeti concret.
Ce a facut sau nu trebuia sa faca?
Fapta concreta.
Dar scrieti mai scurt.
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Testament vicuta vicuta O persoana din sat nu are copii,frati,parinti sau alte rude apropiate.Fiind vecini mergem des la acea persoana si o ajutam la nevoie. Aceasta apropiere a dus ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu uzufruc viagerl la persoana cu inceput de alzheimer AdrianaAdryana AdrianaAdryana Buna ziua, ma intereseaza procedurile prin care as putea incheia un contract de intretinere cu uzufruct viager cu bunica mea (sau alt act care sa nu fie ... (vezi toată discuția)
Testament gykone gykone Buna ziua, am si eu o intrebare va rog frumos, intretinem o batranica care este vaduva , nu are copii, are un frate si o sora care stau in orase diferite si ... (vezi toată discuția)