avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... taxe partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

taxe partaj

daca am salariul mic, respectiv 530 ron, exista vreo lege care sa ma ajute sa platesc totul mai putin la partaj?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:58, 8 Aprilie 2012
Prin mediere puteti solutiona partajul cel mai avantajos din punct de vedere financiar. Costul final fiind doar onorariul mediatorului care este negociabil. Succes.
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
Traian Danceanu, Consilier juridic

Cf legii 251/2011 pt modificarea OUG 51/2008 puteti beneficia de ajutor public judiciar
(2) Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%.


Art. 6

Art. 6. - Ajutorul public judiciar se poate acorda in urmatoarele forme:
a) plata onorariului pentru asigurarea reprezentarii, asistentei juridice si, dupa caz, a apararii, printr-un avocat numit sau ales, pentru realizarea sau ocrotirea unui drept ori interes legitim in justitie sau pentru prevenirea unui litigiu, denumita in continuare asistenta prin avocat;
b) plata expertului, traducatorului sau interpretului folosit in cursul procesului, cu incuviintarea instantei sau a autoritatii cu atributii jurisdictionale, daca aceasta plata incumba, potrivit legii, celui ce solicita ajutorul public judiciar;
c) plata onorariului executorului judecatoresc;
d) scutiri, reduceri, esalonari sau amanari de la plata taxelor judiciare prevazute de lege, inclusiv a celor datorate in faza de executare silita.
Art. 7
Ajutorul public judiciar se poate acorda, separat sau cumulat, in oricare dintre formele prevazute la art. 6.
Valoarea ajutorului public judiciar acordat, separat sau cumulat, in oricare dintre formele prevazute la art. 6 lit. a)-c), nu poate depasi, in cursul unei perioade de un an, suma maxima echivalenta cu 10 salarii minime brute pe tara la nivelul anului in care a fost formulata cererea de acordare.

Cererea se depune la aceeasi instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxa de timbru VOVA6 VOVA6 Va rog frumos sa-mi spuneti , in cazul in care nu am nici un venit , sunt scutit de la plata taxei de timbru la valoare in partaj judiciar ? Pot face dovada . ... (vezi toată discuția)
Scutire taxe.....si in dec 2012 ? gabryelaalex gabryelaalex Ajutorul public judiciar se poate acorda, separat sau cumulat, în oricare dintre formele urmatoare: a) plata onorariului pentru asigurarea reprezentării, ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu - ajutor public judiciar rechi1958 rechi1958 Se poate cere avocat din oficiu platit din ajutor judiciar ? Cum se procedeaza ? (vezi toată discuția)