avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... (rectificare) Am o suprafata de teren mai mica in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

(rectificare) Am o suprafata de teren mai mica in urma unei tranzactii. Ce se poate face?

un titlu de proprietate in urma unei tranzactii adica un partaj succesoral mai este valabil? in urma tranzactiei imi lipseste o suprafata de teren ff mare pe lotul atribuit mie si nu stiu ce sa fac nu pot da vecinii in judecata pentru ca terenul meu nu este la ei am verificat limitele cadasrale .am inteles ca titlu s-a anulat in urma tranzactiei ce pot face cum pot afla data la care s-a anulat titlu .am fost la prefectura si la ocpi si mi s-a spus ca este anulat ce mai pot face acum deoarece in urma tranzactiei eu am ramas cu o suprafata mult mai mica iar ceilalti frati ai mei cu osuprafata mult mai mare practic diferenta care mi lipseste au luat-o ei
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 17:44, 8 Aprilie 2012
O TRANZACTIE IMOBILIARA este un contract prin care partile termina un proces inceput sau preintampina un proces ce se poate naste prin concesii reciproce, constand in renuntari reciproce la pretentii sau in prestatii noi savarsite sau promise de o parte in schimbul renuntarii de cealalta parte la dreptul litigios sau indoielnic.
Daca acea tranzactie s-a incheiat in conditii corecte, iar aceste conditii se repecta in totalitate, atunci este obligatoriu ca fiecare parte a acelui contracr sa-si primeasca partea ce i se cuvine.
Verificati cu lux de amanunte daca toate pertile au respectat conditiile tranzactiei. In caz contrar actionati judtitia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de tranzactie utc utc am calitatea de creditor si merg la o conciliere, avocatii debitoarei a propus incheierea unui contract de tranzactie. eu stiu ca acest tip de contract se ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters67939 ContSters67939 Este posibil ca cele 2 cauze (divort+partaj) sa se judece in acelasi timp ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Partaj florinmantescu florinmantescu Buna ziua, Sa presupunem urmatoarea situatie: sotul si sotia au in proprietate un apartament si un teren la tara pe care sotul a inceput sa construiasca o ... (vezi toată discuția)