Dupa ce mi-am dat demisia de la firma am cerut sa-mi vad dosarul cu acte. Directorul firmei refuza sa-mi arate dosarul meu, spunand ca imi va da dosarul la sfarsirea preavizului. Este legal ce face el (directorul)? Cum pot sa-mi vad dosarul? Suspectez ca actele mele nu sunt in regula(imi trebuie o copie de pe dosar inainte de a se termina termenul de preaviz). Va multumesc.
Potrivit art.8 alin.3 lit a din HG nr.500/2011, angajatorul este obligat la solicitarea scrisa a salariatului sau fostului salariat sa-i elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
In caz contrar, puteti sesiza ITM-ul sau Inspectia Muncii cu privire la refuzul angajatorului de a va elibera aceste documente.
In dosarul de personal se pastreaza copii dupa actele de identitate si studii, acte care raman la angajator si dupa plecarea salariatului. Daca in dosarul dvs se afla acte originale este obligatoriu ca acestea sa va fie inapoiate.Atentie! Nu lasati niciodata actele originale nicaieri, ci doar copii, eventual legalizate prin notariat!La eliberarea adeverintei de vechime puteti verifica posibile nereguli in legatura cu activitatea dvs.
Preaviz expirat!
AnaDBR
Preaviz expirat!
Buna ziua! Mi-a expirat preavizul , și nu am primit actele de lichidarea , in data de 04.04.2021 am primit previzul , deja a trecut o ... (vezi toată discuția)