avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dosarul de angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dosarul de angajare

Dupa ce mi-am dat demisia de la firma am cerut sa-mi vad dosarul cu acte. Directorul firmei refuza sa-mi arate dosarul meu, spunand ca imi va da dosarul la sfarsirea preavizului. Este legal ce face el (directorul)? Cum pot sa-mi vad dosarul? Suspectez ca actele mele nu sunt in regula(imi trebuie o copie de pe dosar inainte de a se termina termenul de preaviz). Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 13:14, 8 Aprilie 2012
1. La data incetarii CIM angajatorul trebuie sa va elibereze decizia de incetare a CIM si adeverinta de vechime.

2. Ce alte acte mai doriti din dosarul dvs. de personal?
Potrivit art.8 alin.3 lit a din HG nr.500/2011, angajatorul este obligat la solicitarea scrisa a salariatului sau fostului salariat sa-i elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

In caz contrar, puteti sesiza ITM-ul sau Inspectia Muncii cu privire la refuzul angajatorului de a va elibera aceste documente.
In dosarul de personal se pastreaza copii dupa actele de identitate si studii, acte care raman la angajator si dupa plecarea salariatului. Daca in dosarul dvs se afla acte originale este obligatoriu ca acestea sa va fie inapoiate.Atentie! Nu lasati niciodata actele originale nicaieri, ci doar copii, eventual legalizate prin notariat!La eliberarea adeverintei de vechime puteti verifica posibile nereguli in legatura cu activitatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz expirat! AnaDBR AnaDBR Preaviz expirat! Buna ziua! Mi-a expirat preavizul , și nu am primit actele de lichidarea , in data de 04.04.2021 am primit previzul , deja a trecut o ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz ALINA-MARIA ALINA-MARIA Buna ziua, As dori sa stiu ce acte trebuie sa primesc dupa incetarea contractului de munca si care este TERMENUL LEGAL de primire a actelor de catre ... (vezi toată discuția)
Model cerere chemare in judecata angajator maria dinca maria dinca Buna seara. As dori sa aflu un model de chemare in judecata a angajatorului pentru refuzul de a elibera actele de incetare a CM(decizia,nota de lichidare si ... (vezi toată discuția)