avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Model cerere chemare in judecata angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Model cerere chemare in judecata angajator

Buna seara.
As dori sa aflu un model de chemare in judecata a angajatorului pentru refuzul de a elibera actele de incetare a CM(decizia,nota de lichidare si adeverinta de vechime si de venit pentru depunerea actelor pentru indemnizatia de crestere a copilului)
Fostul angajator a refuzat sa elibereze actele de incetare a CM,s-a facut plangere la ITM,iar raspunsul a fost acesta de chemare in judecata.
Unde trebuie depusa acesta cerere de chemare in judecata si daca este necesar angajarea unui avocat.
Multumesc.:help:

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 28 Februarie 2013
1. Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati sau aveti locul de munca ... nu veti plati taxe de timbru.

2. Prin actiunea solicitati instantei obligarea fostului dvs angajator la
- emiterea si comunicarea deciziie de incetare a raortului de munca
- emiterea si comunicarea adeverintei de vechime
- completarea si comunicarea adeverintei de venit pentru obtinerea indemnizatiei CCC
- obligarea la plata cheltuielilor de judecata

3. Nu este obligatorie angajarea unui avocat.

4. In sprijinul cererii dvs invocati textele de mai jos:
- art.34 alin.5 C.mun. : La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

- art.8 alin.3 din HG nr.500/2011: La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca pentru formular e104 tanarobot tanarobot Buna ziua, In vederea obtinerii formularului E104 mi s-a comunicat ca este nevoie de o copie dupa cartea de munca. Eu am lucrat doar in 2011 deci nu am carte ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime ciubotarudan ciubotarudan La incetarea unui CIM pe perioada determinata , angajatorul este obligat sa emita o adeverinta din care sa reiasa vechimea in munca pentru perioda contactului ... (vezi toată discuția)
Demisie Monica05 Monica05 Buna ziua, acum cativa ani, la primul meu loc de munca mi-am dat demisia dupa aproximativ 3 luni de zile din cauza ca nu mi se potrivea locul de munca si din ... (vezi toată discuția)