Buna ziua, doresc sa va adresez o intrebare si anume, eu lucrez la o companie de aprox 7 ani, timp in care in cadrul serviciului am beneficiat de anumite specializari, ale caror copii nu mi s-au inmanat toate, intre timp eu mi-am gasit un alt job in marea britanie pe aceeasi meserie si doresc sa demisionez de aici, intrebarea mea este ce documente trebuie sa iau de la angajator si daca angajatorul este obligat sa imi inmaneze toate certificatelele obtinute dea lungul timpului.
o alta intrebare ar fi daca eu plec in Marea Britanie pentru o perioada de 2 ani, vechimea de acolo se ia in calcul la sfarsitul prioadei de cotizare?
Multumesc frumos
Potrivit art.8 alin.3 din HG 500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
(4) Documentele sunt eliberate in copie certificata de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul.
In acest caz, depuneti la angajator - prin posta cu confirmare de primire sau la registratura societatii cu numar de inregistrare - o adresa prin care solicitati eliberarea :
- deciziei de incetare a c.i.m,.
- adeverintei de vechime pentru perioada lucrata
- adeverintei de somaj
- originale certificatelor/diplomelor de calificare profesionala obtinute in perioada lucrata
Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Intrebare
MariusZoltan
Buna , As dorii si eu un raspuns la o intrebare . Pe data de 1 noiembrie 2012 am incetat activitatea prin demisia mea la o societate .La aceasta societate am ... (vezi toată discuția)