avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

am un frate care are o condamnare in aprilie 2003,de 3 ani si 6 luni;acum arre termenul pt reabilitare dar am inteles ca nu se poate face deoarece in 2009 s-a dat un mandat MAi si de abea de atunci i se calculeaza termenul pt obtinerea reabilitarii.ce se poate face in acest caz.multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:35, 22 Aprilie 2012
Potrivit art.136 din Codul de procedura penala, termenul de reabilitare se socoteste de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei principale sau de la data cand aceasta s-a prescris. Despre ce mandat este vorba?
Ce intelegi prin mandat MAI? una dintre conditiile reabilitarii este si aceea ca fostul condamnat sa nu mai comita alte infractiuni.
Luati legatura cu un avocat sa studieze speta, cand a ramas definitiva hotararea de condamnare. Bineinteles ca exista si intrerupere sau suspendare a prescriptiei, dar exista si prescriptia speciala, de aceea trebuie sa stiti sigur despre ce e vorba.
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Aveti posibilitatea sa continuati discutia folosind optiunea "raspunde".
De asemenea , va rog sa veti in vedere si pct.1.2 din Regulament privind scrierea nejustificata cu majuscule.
Multumesc pentru intelegere.
b]simonaagachi a scris:

AM UN FRATE CARE IN APRILIE 2003 A PRIMIT O CONDAMNARE DE 3ANI SI 6 LUNI,PE CARE NU A FACUT-O FIIND PLECAT DIN TARA.CIND SE PRESCRIE SI CIND SE FACE REABILITAREA?CIND SE VA PUTEA INTOARCE IN TARA?CU CE SE INCEaPA?
CARE SINT PASII DE URMAT?

patrascu razvan a scris:

Se prescrie dupa 8 ani si 6 luni de la hotararea definitiva deci undeva prin oct.2011 si poate cere reabilitarea judecatoreasca peste 5 ani si 9 luni de la data care sa prescris.

olimpia_ilie a scris:

Cel mai bine luati-va un avocat pt a va calcula exact cand se prescrie executarea deoarece exista sanse ca aceasta sa fi fost intrerupta, iar daca se intoarce in tara isi va executa pedeapsa.

adutescu a scris:

Exact, luati legatura cu un avocat, care va analiza exact hotararea judecatoreasca definitiva si stie cand se prescrie sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cerere de stramutare Aura2012 Aura2012 AM DEPUS CERERE DE STRAMUTARE A UNUI DOSAR LA INALTA CURTE SUPREMA DE JUSTITIE , AM TRIMIS CERERE PE FAX, PESTE CITEVA ZILE MA TEREMEN LA ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare/costuri si acte necesare florinnedeianu florinnedeianu PENTRU CA PARINTII VOR SA-MI FACA ACT DE VANXARE CUMPARARE ASI DORI SA STIU CAT MA COSTA ? (vezi toată discuția)
Hotarere judecatoreasca! nurhan nurhan În baza art. 86 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 cu aplicarea art. 3201 alin 7 C.p.p., condamnă inculpatul ..... la pedeapsa de 8 luni închisoare. În baza ... (vezi toată discuția)