avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare -cumparare/costuri si acte necesare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare -cumparare/costuri si acte necesare

PENTRU CA PARINTII VOR SA-MI FACA ACT DE VANXARE CUMPARARE ASI DORI SA STIU CAT MA COSTA ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:41, 18 Mai 2012
va adresati unui birou notarial si vi se vor da toate detaliile.
buna ziua
adesati-va unui notar el va poate spune si calcula toate costurile
Va poate raspunde corect la aceasta intrebare un notar public, dupa ce-i veti prezenta actele de proprietate. Sunt niste expertize notariale care se iau in calcul, in functie de caracteristicile imobilului.
Domnule, e cam ca atunci cand cumperi fasole de la piata. Depinde de la ce piata cumperi ( unde e situat imobilul), depinde de ce fel de fasole cumperi ( valoarea imobilului) si de la ce precupet cumperi ( notarul). Nu exista preturi fixe. :) mergeti la notar si o sa va calculeze costurile.

Sfat ajutator : consultati mai multi notari si alegeti pretul cel mai mic.
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai editati mesajele cu litere majuscule , sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti noi topicuri pe aceeasi tema ( pct.1.2 si pct.3.3 din Regulament)
Pentru a continua discutia , aveti posibilitatea sa folositi optiunea "raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
florinnedeianu a scris:

NU AM SPUS CA ACTUL SE FACE PE CASA SI CURTE .

narcisa_salbatica a scris:

Nu conteaza, raspunsul este acelasi. Numai notarul cu actele in fata va poate face calculul taxelor.

florinnedeianu a scris:

CE ACTE IMI TREBUIE?

AN-CON a scris:

actele de proprietate ale vanzatorilor, certificat fiscal, extras de carte funciara pt autentificare (il obtine notarul la cererea dvs expresa), daca vanzatorii au mai mult de 70 de ani li s-ar putea cere un certificat medical de la IML care sa ateste deplinatatea facultatilor mintale. Daca este vb de un apartament la bloc, mai sunt niste acte pe care vanzatorul trebuie sa le obtina de la administratia blocului, certificatul energetic... Adresati-va unui notar.
Evitati sa deschideti cate un topic pentru fiecare intrebare. Nu este corect procedural si in plus se pierde si firul problemei

narcisa_salbatica a scris:

Acte de proprietate, documentatie cadastrala, incheiere de intabulare, certificat fiscal, extras de carte funciara (acesta il obtine notarul public, la solicitarea dvs.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se intocmeste un testament olograf? PSNTY PSNTY Va rog sa-mi explicati cum se scrie un testament olograf? Editat de moderator simonette12- motiv.pct.1.2 din Regulament (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza la anularea unei imputerniciri imobiliare? ieta_ieta08 ieta_ieta08 Cum procedez pentru anularea unei imputerniciri imobiliare? intreb, deoarece am fost la notarul care am incheiat aceasta imputernicire pentru a o anula si mi-a ... (vezi toată discuția)
cerere de stramutare Aura2012 Aura2012 AM DEPUS CERERE DE STRAMUTARE A UNUI DOSAR LA INALTA CURTE SUPREMA DE JUSTITIE , AM TRIMIS CERERE PE FAX, PESTE CITEVA ZILE MA TEREMEN LA ... (vezi toată discuția)