avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiuni succesive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiuni succesive

In cazul in care a decedat bunicul ( tatal tatalui) apoi tatal, pentru a se face succesiunea dupa tata este necesar a se face mai intai succesiunea dupa bunic? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:28, 8 Aprilie 2012
Da. Faceti succesiunea dupa bunic nepotii vor veni prin reprezentare la succesiunea bunicului, in calitate de nepoti de fiu predecedat.
Este posibil sa se faca succesiunea dupa tata fara a se face mai intai cea dupa bunic, urmand ca aceasta sa se faca ulterior? Multumesc!
Pai masa succesorala , patrimoniul tatalui este alcatuit si din mostenirea lasata de bunicul. Daca va intereseaza numai sa vi se recunoasca calitatea de mostenitor obtineti doar un certificat de calitate ca mai apoi sa stabiliti si masa succesorala. Insa fara dezbaterea succesiunii bunicului nu se poate din motivele spuse mai sus. Atentie ca la succesiunile care au depasit 2 ani, adica au trecut mai Bine de 2 ani de la decesul autorilor lor, se plateste impozit de 1% la valoarea masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in 2010 a murit tatal meu si nu s-a facut succesiune ... alin5482 alin5482 buna ziua. in 2010 a murit tatal meu si nu s-a facut succesiune pentru ca nu o avut absolut nimic. in 2020 a decedat bunici si urmeaza sa dezbatem succesiunea. ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați cu un răspuns: dacă bunica încă trăiește, ce drept de moștenire avem noi nepoții după moartea tatălui, dacă ea nu a făcut succesiunea după moartea străbunicii? D@n@@@ D@n@@@ Nu știu cum sa încep. ....tatăl meu a murit acum 7 ani, bunica(mama lui) inca trăiește are 93 de ani, tatăl meu in certificatul de naștere la tată are ... (vezi toată discuția)
Succesiune platinium platinium Buna seara ! Ma numesc George si doresc din partea dvs cateva sfaturi referitoare la o mostenire. In 1992 a murit bunicul si aveau drept la masa succesorala ... (vezi toată discuția)