avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor( infiere ilegal...)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor( infiere ilegal...)

Daca o femeie e insarcinata in 6 luni,si nu vrea copilul,s-a gandit ea intre timp ca o incurca,iar eu vreau sa-l infiez,dar ea imi spune ca are un unchi care ma poate trece in acte pe mine mama"nascatoare", risc inchisoarea? Daca as lua copilul ala? Ajutati-ma va rog din suflet cu un raspuns.
Multumesc frumos.
Normal ca ati comite o ilegalitate. Optati pentru adoptia copilului, in conditiile legii.
Dar care sunt cerintele sau conditiile pentru infierea unui copil,aveti idee? Ca tot caut ceva,cu aproximatie si nu reusesc sa aflu.Va multumesc oricum pentru raspuns
Prevederile Noului Cod civil privind procedura adoptiei

[ link extern ]

Aici aveti Legea adoptiei
[ link extern ]

Si aici ultimele modificari aduse :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura infierii de catre sotie dory09 dory09 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema : Sora si cumnatul meu au gasit un copil pe care vor sa-l infieze, in conditiile in care mama ... (vezi toată discuția)
Adoptie minora 15 ani Buna ziua, Sunt casatorita a doua oara de 12 ani.Din prima casnicie am o fetita de 15 ani care mi-a fost incredintata in urma procesului de ... (vezi toată discuția)
Sunt decazuta din drepturile parintesti? lilianaloredana lilianaloredana Buna ziua! In urma cu 20 ani, in urma unui viol, am ramas insarcinata si am pastrat sarcina. Am nascut , apoi am dat copilul spre adoptie. Eram minora. Am ... (vezi toată discuția)