avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager

Buna ziua,doresc o lamurire privind dreptul de uzufruct viager.Ca sa fiu mai bine inteleasa incerc sa fiu mai explicita pt ca este putin mai complicat.In anul 2009 socrii mei ne-au facut contract de vanzare-cumparare pe casa si curte(unde locuim noi,socrii nu au stat cu noi nici o data avand alta locuinta), ei avand drept viager.Tot atunci au facut si cumnatei mele contract de vanzare-cumparare pe locuinta in care stau ei si pe terenul de pe langa casa ,ei avand si in acest contract drept de uzufruct viager.Problema este ca aceasta cumnata foloseste o camera din locuinta noastra, socrii nu au locuit nici o data ( de cand suntem casatoriti,adica 20 de ani) cu noi desi si-au exprimat de la inceput dorinta ca asupra acestei camere sa aiba ei dreptul cat traiesc.Pe noi nu ne deranjeaza dreptul lor de uzufruct viager, ci doar faptul ca fiica lor ( care are la randul ei act pe cea de-a doua locuinta) foloseste aceasta camera,mai are ea dreptul la locuinta noastra ? socrii au dreptul a da spre folosinta acesta camera altei persoane? Daca eu ii interzic cumnatei mele sa mai locuiasca in casa socrii imi pot strica actul?
Cel mai recent răspuns: marimar114 , utilizator 08:37, 10 Aprilie 2012
Drepttul de uzufruct asupra imobilului inseamna dreptul uzufructuarului de a folosi imobilul si de a-i culege fructele civile (chiria) daca este cazul.

Avand dreptul de a folosi imobilul (drept pe care dumneavoastra, ca nud proprietar, nu il aveti), poate sa faca inclusiv acte de folosinta cu titlu gratuit cu terte persoane, acte carora nu aveti cum sa va opuneti.
Va multumesc pt raspuns dar va rog sa-mi spune-ti in ce masura ma poate afecta daca face act de folosinta, si inca ceva daca ei au dreptul sa perceapa chirie sau sa dea spre folosinta altei persoane locuinta oare nu au si obligatii de intretinere a acesteia inclusiv de a participa cu o cota in plata impozitului? Ei nu au contribuit cu nimic la intretinerea locuintei si nici nu au mai platit impozit de 20 de ani de cand stam noi in casa si nici cumnata mea .Iar o alta intrebare ar fi : daca au dreptul total de folosinta asta poate insemna ca pot sa ne ceara noua sa le platim chirie sau sa parasim locuinta iar ei sa o dea spre folosinta altcuiva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager vali_sudoru vali_sudoru buna ziua.am un contract de vanzare-cumparare cu clauza uzufruct viager,cu parintii mei.ce pot sa fac in cazul in care parintii mei au abuzat fortat de mai ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare uzufruct viager georgedoru georgedoru Buna ziua. Am problema cu un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager. Socrii mei ne-a facut acte de vanzare cumparare in urma cu cativa ani pe ... (vezi toată discuția)
Donaþie AlanWolfe AlanWolfe În 2004 soţia a primit de la părinţi un imobil printr-un act de donaţie (nudă proprietare cu uzviager, aşa a vrut soţia pentru liniştea lor). Acum ... (vezi toată discuția)