buna ziua , am si eu nevoie de niste raspunsuri sotul meu a intrat in somaj din octombrie 2011iar la sf lunii ianuarie 2012 a incercat sa se angajeze , nu i au placut conditiile de munca la firma respectiva a stat 2 zile si a plecat nu a intrerupt somaj pentru ca nu a semnat nici un contract de munca dar angajatorul la declarat la itm inca din prima zi in care a venit . in momentul de fata este angajat cu acte in regula la o alta firma ,a incetat somajul dar cei de la somaj ne pun sa platim luna februarie inapoi deoarece primul angajator unde a stat 2 zile nu ii incheiase inca socotelile nici in luna martie . i au incetat activitatea cu 24.03 au spus ca nu l au trecut la pontaj cu nici o zi dar cei de la somaj ma pun oricum sa platesc 1 luna si 2 zile inapoi oricum , trebuie sa platesc oricum daca el nu a obtinut venituri adica nici nu a fost prezent la munca a stat acasa
daca puteti sa imi dati mai multe detali am sunat si la itm la [Editat] si mi au zis ca nu mai am ce sa fac ca la declarat din prima zi in care sa prezentat la munca , dar el actul in sine contractul nu la semnat ce ma deranjat a fost faptul ca au asteptat pana in luna martie sa incheie contractul si lau declarat ca fiind incetat nu anulat sau altceva
mine
1. - Eu am spus "...ITM sa verifice ce s-a intamplat, cum de a inregistrat in Revisal un CIM neincheiat inca", nu sa verifice fisierele transmise prin Revisal.
- Adica, la sesizarea petentului, sa mearga la angajator si sa vada daca acel CIM inregistrat in Revisal este sau nu semnat de salariat.
2. - Macar atat, poate sa faca ITM pentru salariati, sa verifice daca s-au respectat prevederile din Codul muncii referitor la incheierea CIM (art.10-36).
- In majoritatea cazurilor ITM ii trimite pe petenti in instanta de judecata (!?).
da asa e dar aceste lucruri nu se respecta pentru ca de la itm m au flituit direct la telefon ca nu am cum sa dovedesc nulitatea contractului decat prin judecata , ptr ca de la somaj mi au zis in felul urmator ca nu trb sa apara in evidenta cu un contract incheiat sau incetat nu trb sa mai apara deloc dar ca pontaj la itm este trecut cu zero asa ma asigurat angajatorul .da cum au putut sa lase un contract in desfasurare 1 luna si ceva cand el nici nu era prezent ?cei de la somaj au zis ca sa platesc ca trb sa ma duc cu contractul ca sa pot sa dau bani inapoi intrabarea este ce contract ?#-o
Completare revisal
Zita P.
Am o incetare de contract conf art,61 lit.1.
Angajatul lipseste nemotivat incepand cu data de 05.06.2010.
Dupa intocmirea actelor de cercetare disciplinara ... (vezi toată discuția)