avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj de comun acord

Buna ziua.
Ma numesc Suciu Elisabeta si as dori sa va intreb ce taxe trebuie sa pltesc eu in cazul in care fostul meu sot imi da 50% din valoarea apartamentului pe care l-am detinut impreuna.
Mentionez ca partea mea pe care el mi-o da este achitata de actuala lui concubina, adica ea vrea sa-i revina ei partea mea , sa faca contract de proprietate pe jumatate din apartament ceea ce pe mine nu ma deranjeaza .
Fostul meu sot m-a anuntat ca trebuie sa platesc si eu niste taxe ,asa ca as dori sa stiu ce taxe imi revin sa platesc la 23000 euro
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:23, 30 Noiembrie 2008
Va sfatuiesc sa alegeti varianta partajului, de comun acord, prin instanta. Veti plati doar avocatul care va redacta tranzactia, indiferent de valoarea bunurilor impartite. Onorariul il veti negocia direct cu acesta si va fi mai putin decat varianta notarului. procedura e simpla, la primul termen semnati tranzactia si instanta va pronunta o hotarare judecatoreasca care va stabili exact ce ati hotarat dvs.
Taxa de timbru e de 39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei, investirea e 4 lei.
Puteţi încheia un act de partaj prin care bunul să-i fie atribuit în totalitate fostului soţ, contra sultei pe care aţi convenit-o. În principiu, nu ar trebui să plătiţi nimic, taxele notariale fiind, în practică, în sarcina celui care dobîndeşte imobilul. Iar în cazul partajului, nu datoraţi nici impozitul pe veniturile din înstrăinarea imobilelor.

După partaj, este problema soţului ce face cu dreptul său de proprietate, cui îl înstrăinează şi în ce condiţii.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate de despagubire ContSters67939 ContSters67939 Doi soti, de comun acord cu divortul, doresc o solutie pentru partaj (impreuna poseda un apartament cu 3 camere - obtinut in timpul casatoriei - iar sotul mai ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil dupa divort iris65 iris65 Buna ziua, as dori un sfat in ceea ce priveste partajul amiabil al unui apartament dupa divortul definitiv. Am inteles ca se poate opta fie la o tranzactie ... (vezi toată discuția)
Partaj Dragos-Alexandru Dragos-Alexandru In urma procesului de partaj al parintilor mei mama a primit un apartament conditionata de plata unei sulta de 50 000 R.O.N. As dorii sa stiu ce se intampla in ... (vezi toată discuția)