avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic

Buna ziua.As dori sa ma interesez daca trimiti pe un salariat la somaj tehnic pe o perioda determinata din cauza ca ai pierderi la firma,trebuie sa platesti 75 % din salariul de baza(sau pana cand se afla in somaj tehnic nu trebuie sa platesti nimic) si care este perioada maxima de somaj tehnic intr-un an la un salariat?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:44, 14 Aprilie 2012
Nimeni nu poate sa-mi dea un raspuns la intrebarea mea?Somajul tehnic se plateste cu 75 % din salariul de baza sau cand esti in somaj tehnic nu primesti nici un bani,si care este perioada max de somaj tehnic intr-un an?Va multumesc.
Art. 53 C.mun.
(1) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 52 alin. (3).
(2) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare prevazute la alin. (1), salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.
Tiblan a scris:

Nimeni nu poate sa-mi dea un raspuns la intrebarea mea?[...]


Ati primit raspunsul cu o oarecare intarziere deoarece nu ati plasat topicul in sectiunea adecvata.

Consultantii merg, in general, in zonele unde au competente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul tehnic 2011 alinuttzza15 alinuttzza15 Va rog sa imi spuneti daca prevederile Ordonantei de urgente nr 4/2010 se aplica si in 2011. Perioda de somaj tehnic (luna mai2011) este considerata vechime in ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buna ziua. Pot sa bag in somaj tehnic o angajata care este in perioada de proba? La un salon de coafura. (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Pamicyee Pamicyee Cat e cotizatia pentru somaj tehnic? (vezi toată discuția)