avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic

Buna ziua.As dori sa ma interesez daca trimiti pe un salariat la somaj tehnic pe o perioda determinata din cauza ca ai pierderi la firma,trebuie sa platesti 75 % din salariul de baza(sau pana cand se afla in somaj tehnic nu trebuie sa platesti nimic) si care este perioada maxima de somaj tehnic intr-un an la un salariat?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:44, 14 Aprilie 2012
Nimeni nu poate sa-mi dea un raspuns la intrebarea mea?Somajul tehnic se plateste cu 75 % din salariul de baza sau cand esti in somaj tehnic nu primesti nici un bani,si care este perioada max de somaj tehnic intr-un an?Va multumesc.
Art. 53 C.mun.
(1) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 52 alin. (3).
(2) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare prevazute la alin. (1), salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.
Tiblan a scris:

Nimeni nu poate sa-mi dea un raspuns la intrebarea mea?[...]

Ati primit raspunsul cu o oarecare intarziere deoarece nu ati plasat topicul in sectiunea adecvata.

Consultantii merg, in general, in zonele unde au competente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul tehnic 2011 alinuttzza15 alinuttzza15 Va rog sa imi spuneti daca prevederile Ordonantei de urgente nr 4/2010 se aplica si in 2011. Perioda de somaj tehnic (luna mai2011) este considerata vechime in ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Pamicyee Pamicyee Cat e cotizatia pentru somaj tehnic? (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ILENIA ILENIA Buna ziua, As vrea sa stiu cum putem da un angajat in asa- zisul somaj tehnic. Noi suntem o firma de constructii si ca atare, iarna nu prea avem activitate.Nu ... (vezi toată discuția)