avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... De cate ori se amana cauza daca paratul nu primeste ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

De cate ori se amana cauza daca paratul nu primeste citatie?

Buna ziua!
In cazul unui proces civil,daca cel parat nu primeste citatia,de cate ori se amana termenul? Se pare ca nu a primit-o din cauza adresei diferite ,nu locuieste la adresa din buletin.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:26, 12 Aprilie 2012
de doua - trei ori se poate amana cauza, se va dispune obtinerea de informatii de la evidenta populatiei, citara pri afisare la usa instantei si eventual prin mica publicitate .... dar daca citatia a fost trimisa la adresa din buletin, procedura de citare e corecta, ar fi bine sa se intereseze de stadiul procesului ...
Cauza se amana pana cand procedura este legal indeplinita cu paratul, asta neinsemnand neaparat primirea in mod efectiv si semnarea pentru primirea citatiei de catre parat. Agentul procedural poate comunica citatia si prin afisare iar instanta poate dispune citarea paratului prin publicitate (art. 90 si urm. Cod procedura civila).
Se va amana pana cand se va considera de instanta ca paratul este legal citat.
Aceste aspecte depind de reclamant sau de avocatul reclamantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort..sotie plecata de aproape 2 ani din tara niculinu niculinu Buna ziua, Sotia mea a plecat acum 1 an si jumatate din tara, de atunci suntem despartiti, vreau sa ma duc la judecatorie sa depun dosarul de divort. Ea in ... (vezi toată discuția)
Divort-domiciliu necunoscut parit alexa-rozi alexa-rozi Am si eu o intrebare va rog daca ma poate ajuta cineva.Am intentat actiune de divort si am trecut domiciliul sotului la adresa actuala la care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Lipsa de procedura Borghil Borghil Ma confrunt cu urmatoarea problema: citatia a fost emisa dar nu s-a intors comunicarea la dosar pana la termen astfel ca nu se cunoaste cand si daca a primit ... (vezi toată discuția)