avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Intrebare de bune maniere
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Intrebare de bune maniere

Am mai citit pe aici cateva mesaje legat de bunele maniere.
Am si eu o intrebare.

La mana dreapta, pe unul din degete am o rana urata.
Cand intind mana sa platesc sau orice situatie de genul .... cel care vede se "stramba fara sa vrea". Nu este contagios, nu lasa urme, nu nimic ....

Ma gandesc sa port o manusa subtire din ceva fibra, fara degete. Se gasesc in comert.

Problema mea este, cand voi da mana cu cineva va fi destul de jenant sa am aceasta manusa pe mana !?! Va fi considerat de prost gust sa dau mana asa cu cineva !?!


Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 15:58, 27 Aprilie 2012
Puteti folosi si mana stanga cu mentiunea de a prezenta scuze ca mana dreapta este ranita.
o alta posibilitate ar fi sa bandajati doar acel deget ,purtant un bandaj curat tot timpul puteti intinde mana oricui cu bani sau salut si nimeni nu o sa-si retraga mana sau sa faca vreun gest de spaima .Eventual veti fi intrebat insa cu compasiune .
In codul bunelor maniere este specificat ca atunci cand pe mana se afla o manusa, aceasta nu trebuie scoasa cand se da mana cu cineva. Acuma depinde daca cel cu care dati mana stie acest lucru, dar e ok solutia cu manusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmplicat intr-un accident rutier fara voia mea mitilias mitilias buna ziua ! ieri am fost implicat intr-un accident rutier fara voia mea ...ajuns in apropierea unei intersectii semaforizate , circulam pe banda 1 ,sens ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare de persoana mgheorghe mgheorghe Buna ziua, Va cer ajutorul in privinta unui accident rutier petrecut in urma cu un an. Am efectuat viraj stanga regulamentar ,am intrat pe strada dorita ... (vezi toată discuția)
Santaj dupa acident- vertrebra t12 fracturata marian radu marian radu Salut, Ma poate ajuta cineva cu un raspuns, va rog mult. Am primit un sms de la victima sa zicem ca are Fractura inca 14 zile si vertrebra T12 ... (vezi toată discuția)