avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fostul cod CAEN 6910
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fostul cod CAEN 6910

Imi poate spune cineva ce se intampla cu sc care ofereau consultanta juridica conform cod CAEN 6910? Am inteles ca aceste sc se dizolva dar, am auzit ca unele dintre aceste sc au reusit recodificarea!
Stie cineva care este acesta noua activitate recodificata? Poate 7022 ?
Cel mai recent răspuns: slv_i , utilizator 14:56, 28 Ianuarie 2009
Prin neglijenta sau reaua vointa a unor functionari ai RC. Probabil ca si-au zis ca dizolvarea societatii e un lucru separat iar initiativa nu-i apartine directorului ORC, in timp ce el aproba recodificarea.
mihnea58 a scris:

Multumesc Andreea doar ca nu pricep: daca ICCJ s-a pronuntat in acest sens, inteleg ca ..consultanta juridica acordata in cadrul unei sc inregistrata la R.C. nu mai este posibila! Atunci, cum se pot recodifica aceste societati care aveau (sau au inca) ca obiect de activitate tocmai acest cod 6910 ?

Funcţionarul ORC nu are căderea să se pronunţe asupra legalităţii funcţionării unei societăţi comerciale care a fost înscrisă şi a dobîndit personalitate juridică în urma unei hotărîri judecătoreşti irevocabile.

Sunt două aspecte distincte.

Cererea de înregistrare a unei societăţi avînd ca obiect de activitate consultanţa juridică este inadmisibilă. Aşa a hotărît, cu lumina şi înţelepciunea sa, ICCJ. Asta priveşte societăţile care doresc să se înfiinţeze şi să aibă un asemenea obiect de activitate. Decizia Curţii produce efecte doar pentru viitor.

Funcţionarea unei astfel de societăţi înmatriculate în registru nu poate fi afectată de Decizia Curţii. Aşa încît, pînă la dizolvarea ei, societatea beneficiază de toate drepturile şi este ţinută de toate obligaţiile impuse de lege. Inclusiv aceea a recodificării obiectului de activitate pe care ea îl practică în mod legal, în temeiul sentinţei prin care s-a dispus înmatricularea ei.

Liviu S.Bordaş
Da Liviu, foarte frumos ai explicat!!!
Si nu doar pe acest topic! Esti un tip care da raspunsuri foarte pe larg si bine fundamentate!
Bravo!

Multumesc amandurora!!!:coffee::coffee:
Am urmarit subiectul si am o intrebare, daca vreau sa preiau o sicietate care are ca obiect de acitivitate -consultanta juridica fiind constituita acum mai multi ani pot oferi consultanta juridica si pot sa reprezint in instanta interesele clientului ,fiind jurista, in baza constractului de consultanta juridica? Multumesc
Poti sa reprezinti in instanta cu acest obiect de activitate si evident in baca contractului de consultanta...dar oare aproba Registrul Comertului cesiunea?daca aproba si eu as cumpara o astfel de firma...eu sunt din Bacau si am inteles ca anul trecut a mai fost constituita o firma de genul asta..desi nu mai era legal...daca aflati ceva, va rog, sa-mi spuneti si mie.

Alte discuții în legătură

Infiintare societati...completare obiect activitate ContSters40598 ContSters40598 1. In cadrul unui srl se pot infiinta firme ? Adica exista un cod CAEN pentru asa ceva? Daca da, trebuie o anumita competenta pentru a putea face asa ceva? 2. ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic stagiar ContSters40598 ContSters40598 Imi puteti spune va rog, ce poate face un consilier juridic stagiar? Poate asigura reprezentarea in instanta a pers. fizice si juridice pe baza de contract? ... (vezi toată discuția)
Sc - cod caen 6910 Cosmin Sighiartau Cosmin Sighiartau As dori un raspuns la o intrebare pentru care nu am timp sa stau sa studiez amanuntit. As dori sa inffintez (sa cumpar) o SC pe care sa desfasor activitati ... (vezi toată discuția)