avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Decizia de concediere aplicata abuziv atrage acuzatia ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Decizia de concediere aplicata abuziv atrage acuzatia de abuz in serviciu ?

Buna ziua,
Lucrez la o companie multinationala de peste 6 ani. In urma cu 3 luni am primit o sanctiune de 10% pe 3 luni. Am contestat-o in instanta. Dupa contestare, sanctiunea mi-a fost retrasqa, insa am fost concediat cu articolul 65/1 codul muncii. Mentionez ca firma face angajari, nu e vorba de nici o reducere de personal, din contra, activitatea se dezvolta. Am contestat , evident si aceasta sanctiune de concediere abuziva. Dupa terminarea procesului cu concedierea , in cazul in care il cistig ( si sper aceasta ) si pe acesta , intrebarea mea este :
Pot sa-l actionez in instanta pe administratorul delegat care mi-a samnat atit sanctiunea cit si apoi concedierea, in temeiul articolului 246 CP cu acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor persoanei si sa cer daune morale substantiale pentru ceea ce mi-a facut ????
Cine stie si e dispus sa ma ajute , daca are nevoie pot sa-i dau date suplimentare. E vb. despre cea mai mare fabrica din parcul industrial Hunedoara, capital integral Suedez.....
Va multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: ALIN_33 , utilizator 21:23, 19 Aprilie 2012
da...dar doamna avocat antoanela mi-a scris 2 chestii care se contrazic reciproc...
voiam o lamurire de la ea....
SE APLICA SAU NU 246 c) sau nu....ca sunt hotarit sa-mi fac dreptate importiva abuzurilor sistemului privat, care ne trazteaza ca pe scavi !!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea articolului 65/1 abuziv si cu rea credinta .... ALIN_33 ALIN_33 Daca am fost concediat cu articolul 65/1 si in acelasi timp firma face angajari, inafara de procesul pe care il am pe rol in care cer anularea concedierii ca ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca ContSters202218 ContSters202218 Daca am inchis un dosar in codul muncii cu art.246 c.p.c cu renuntare la judecata cererii pot sa mai deschid un nou dosar tot in codul muncii sau sa continui ... (vezi toată discuția)
Daune morale litigii de munca sofiablaret sofiablaret Buna, in prezent ma aflu in faza de recurs intr-un litigiu de munca cu angajatorul pe care l-am castigat la prima instanta.Cum in practica prima instanta nu ... (vezi toată discuția)