avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa cedez sotiiei partea mea din casa?amandoi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa cedez sotiiei partea mea din casa?amandoi detinem 1/2

Pot sa cedez sotiiei partea mea din casa?amandoi detinem 1/2
Cel mai recent răspuns: alingheo , utilizator 21:21, 9 Aprilie 2012
Cum detineti 1/2? Ati cumparat casa in cote parti sau ca bun comun? In primul caz cota dumneavoastra este cunoscuta, reprezinta un bun propriu si, potrivit codului civil, puteti incheia cu sotia un act de v/c. In cel de-al doilea caz, comunitatea este una in devalmasie, nu se poate stabili cota parte a fiecaruia decat in urma unui partaj.

Sunt multe variabile in acesta ecuatie pentru un raspuns transant.
casa e bun comun,construita de amandoi,eu as vrea sa ii cedez ei tot,se poate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj imobil fara intabulare albert56 albert56 sunt in proces de partaj din 2010pentru o casa cu fosta sotie,Imobilul a fost construit in timpul cazniciei nu este intabulat singurele acte ale casei suntr ... (vezi toată discuția)
Soția a vândut un apartament dobândit de la bunici și am cumpărat împreună, în cote egale, un apartament mai mare. cum este considerat primul apartament, bun propriu sau bun comun? claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Soția a dobândit un apartament cu uzufruct. Bunicii soției au făcut v-c cu uzufruct înaintea căsătoriei dintre noi și au decedat în timp ce eram legal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.eu împreună cu soția mea în timpul căsătoriei ... Manguroberto@gmail.com Manguroberto@gmail.com Bună ziua,eu împreună cu soția mea în timpul căsătoriei am fost numiți într-un testament legatari cu titlul particular sa primim o casa și un ... (vezi toată discuția)