avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Eu împreună cu soția mea în timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Eu împreună cu soția mea în timpul căsătoriei ...

Bună ziua,eu împreună cu soția mea în timpul căsătoriei am fost numiți într-un testament legatari cu titlul particular sa primim o casa și un teren.Dupa decesul autorului am dezbătut succesiunea în justiție, instanta nea admis acțiunea și a constat ca atât eu cât și soția santem mostenitori testamentari ai defunctului, și a dispus ieșirea din indiviziune dintre mine soție și copii defunctului și a dispus atribuirea către mine și soție a bunurilor lăsate prin testament.
Am primit Hotărârea instantei atât eu dar și soția.As dori să-mi spuneți aceste bunuri sant bun comun sau moștenire a fiecăruia.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:00, 21 Octombrie 2024
Salut.
Eu văd chestiunea cam așa. Casa și terenul reprezintă bunuri imobile dobândite prin moștenire de vreme ce s-a reținut, suplimentar prin hotărârea instanței, acest lucru.
Mai apoi, aceste bunuri, reprezintă bunuri proprii atât în ce vă privește cât și în ceea ce-o privește pe doamna cu care sunteți căsătorit, fără a avea importanță faptul că aveți calitatea de soț și soție, de vreme ce dispunătorul nu a prevăzut în mod expres acest lucru, respectiv că bunurile să fie comune.
Așadar aceste bunuri sunt bunuri proprii, dobândite prin moștenire, doar că ele sunt deținute în coproprietate / devălmășie după caz. Prin urmare casa și terenul reprezintă bunuri proprii.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2024
Cabinet Avocat Teriș Pîrșoagă Gheorghe Mihai, Avocat
Sunt bunuri comune, dobândite în indiviziune și în cote egale de 1/2 fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună ... Breje Florica Breje Florica Bună ziua ! Nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună de foarte mulți ani , am hotarat sa ne facem casă împreună, pe actele cumpărare a ... (vezi toată discuția)
...iesire din indiviziune... ContSters4579 ContSters4579 ...ce spunet, daca un sot a dobandit prin mostenire bun propriu 1/2 dintr-un imobil,si cealalta cota de 1/2 impreuna cu sotul prin intretinere bun comun, ... (vezi toată discuția)
Succesiuni anonim anonim in urma decesului lui M>A intervenit la data de 29 dec.1998 au ramas ca mostenitori sotia acestuia M.N si 4 descendenti ( copii dintr-o casatorie anterioara ... (vezi toată discuția)