avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... M-am razgandit dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

M-am razgandit dupa divort

Daca eu sunt reclamanta in cazul divortului,la termenul de la Judecatorie am semnat amandoi de comun acord ca suntem de acord cu divortul,iar sotul dupa 2 zile s-a razgandit si doreste sa anuleze hotararea instantei in calitate de parat.Ce demersuri poate face,in cazul in care si eu as fi de acord cu asta?Mentionez ca avem sub 1 an de casatorie si nu avem copii.
Multumesc.
In cazul desfacerii casatoriei prin acordul partilor, sentinta instantei este definitiva si irevocabila de la data pronuntarii in ceea ce priveste divortul.
Cu alte cuvinte nu se mai poate face nimic in acest sens.
Daca insa tineti neparat sa fiti din nou sot si sotie, dupa comunicarea hotararii si expirarea termenului de apel in ceea ce priveste numele, legalizati hotararea si va recasatoriti.
buna.cred ca daca inca nu sa pronuntat hotararea de divort si adauga din nou la dosar o declaratie cum ca nu mai este de acord cu divortul, va ve-ti intalni intr-un urmator termen de judecata dar stai fara grija ca o sa ai sentinta favorabila tie.spun din experienta.
delia_cj a scris:

sotul dupa 2 zile s-a razgandit si doreste sa anuleze hotararea instantei.

Deci exista o hotarare pronuntata , iar in acest caz nu mai intra in discutie posibilitatea acordarii unui nou termen, chiar daca partile s-au razgandit ulterior pronuntarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive ptr urgentarea termenului de pronuntare divort ContSters173666 ContSters173666 dupa cererea de divort cu acordul partilor fara copii,termenul de pronuntare este dupa 6 luni...ce pot face sa urgentez acest termen la judecatorie.ce motiv ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort mgv mgv Bun ziua, am o intrebare ce poate parea stupida insa e important raspunsul ptr mine. Sunt intr-un proces de divort pe cale amiabila, fara avocati, am fost ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord adina1608 adina1608 fostu sot a bagat divortu, mentionez ca, am 2 copii minori in acelas dosar a bagat si incredintare minori am avut 2 infatisari pana acum la a 2 infatisare a ... (vezi toată discuția)