buna ziua , nu stiu prea multe despre salarizarea in acord la un srl cu lucrari de instalatii electrice ,pana acuma au fost platiti la nr de ore lucratoare in luna.De luna aceasta administratorul soc vrea sa plateasca salariatii in functie de nr de ore lucrate pe luna.stiu doar ca se calc un tarif mediu orar si se obt cat are pe ora salariatul.Intrebarea mea este daca un salariat lucreaza sa zicem 200 ore pe luna.diferenta de la 176 la 200 de h pot sa le platesc tot cu 100% adica cu cat are pe ora salariatul ,nu ca ore suplimentare tinand cont ca salarizarea se face in acord
ex sal incad 1150 ron tarif mediu orar 1150:169.33=6.79 ron/h dif de 24 h lucrate in plus sa i le platesc asa:6.79*24h=162.96 ron.va multumesc
Salarizarea in acord presupune existenta unui tarif pe operatie, pe bucata.
Si la firma unde lucrez avem acord, dar se ponteaza cu ore acord cate ore lucratoare are luna, iar in loc de suma de regie se calculeaza suma de acord = tarif operatie X nr. operatii realizate in luna respectiva.
Angajatii lucreaza nu la program, ci la norma de operatii de executat intr-o luna.
Nu au ore suplimentare.