avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriere amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriere amenda penala

Buna ziua, as vrea sa stiu de ce o amenda penala primita in 1995, pe care nu am achitat-o, inca apare in cazier! Nu trebuia sa se prescrie in 3 ani? Ce trebuie sa fac ca sa se stearga???

Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:16, 10 Aprilie 2012
Termenul de prescriptie a executarii sanctiunilor cu caracter administrativ prevazute in art.18 ind.1c.p. si art 91 c.p. este de un an.
Din cate vad intrebarea dvs. vizeaza o amenda penala si nu una administrativa.
Prin urmare, potrivit art.126 al. 1 lit c) termenul de prescriptie a executarii pedepsei cu amenda penala este de 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Daca nu exista nici un motiv pentru care termenul de prescriptie sa fi fost intrerupt, atunci este necesara formularea unei contestatii la executare in baza art 461 lit d c.proc.pen, iar in baza art 125 c.pen. rap. la art 126 al. 1 lit c) instanta sa constate prescriptia executarii amenzii penale aplicate prin sent. pen. nr. x ramasa definitiva la data x.
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept amenda penala VdK09 VdK09 Buna ziua La data de 27.05.2013 a ramas definitiva o sentinta prin care eram obligat la plata unei amenzi penale. In mod normal aceasta s-a prescris in termen ... (vezi toată discuția)
Amenda din 1999 Romulus871 Romulus871 Buna ziua.Mi-au fost blocate conturile bancare pentru o amenda din anul 1999,rog sa imi spuna cineva daca o amenda penala se prescrie,si dupa cat ... (vezi toată discuția)
Solutionare furt calificat (auto) 208-209 dosoftei dosoftei Solutie: 22214/212/2012 Hot 27.11.2012 În baza art 208 alin 1 şi 4 C.pen ? art 209 alin 1 lit a, e, g şi i C.pen cu aplic art 41 alin 2 C.pen şi art 320 ... (vezi toată discuția)