avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Amenda din 1999
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Amenda din 1999

Buna ziua.Mi-au fost blocate conturile bancare pentru o amenda din anul 1999,rog sa imi spuna cineva daca o amenda penala se prescrie,si dupa cat timp.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Romulus871 , utilizator 07:44, 16 Iulie 2013
Potrivit art.126 al. 1 lit
c) termenul de prescriptie a executarii pedepsei cu amenda penala este de 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Daca nu exista nici un motiv pentru care termenul de prescriptie sa fi fost intrerupt, atunci este necesara formularea unei contestatii la executare in baza art 461 lit d c.proc.pen, iar in baza art 125 c.pen. rap. la
art 126 al. 1 lit c) instanta sa constate prescriptia executarii amenzii penale aplicate prin sent. pen. nr. x ramasa definitiva la data x.

Termenul de prescriptie,nu a fost intrerupt.Am platit amenda,si in anul 1999,si acum.Eu am intrebat la finante daca nu a intervenit prescriptia,domniile lor,nu au stiut sa-mi raspunda,nici seful inspectorilor.Orice comentariu este de priVa multumesc!
Daca ati platit amenda in 1999 care este motivul pentru care ati inteles sa o platiti si acum,nu era suficient sa faceti dovada platii ??
Daca amenda a fost comunicata cu respectarea termenului,atunci nu a intervenit prescriptia,dar ramane intrebarea fireasca daca sustineti ca a fost achitata amenda in 1999,de ce nu ati depus dovada la autoritatea fiscala ?
Nu am gasit chitanta,(sunt 13 ani).Este singura amenda primita in viata mea.sper sa fie si ultima.Nu mi-am pus problema nici o clipa sa nu o platesc,dar precum orice om de buna credinta,am dorit sa stiu care este situatia cu prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenda penala M1haid M1haid Buna ziua, as vrea sa stiu de ce o amenda penala primita in 1995, pe care nu am achitat-o, inca apare in cazier! Nu trebuia sa se prescrie in 3 ani? Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept amenda penala VdK09 VdK09 Buna ziua La data de 27.05.2013 a ramas definitiva o sentinta prin care eram obligat la plata unei amenzi penale. In mod normal aceasta s-a prescris in termen ... (vezi toată discuția)
Amenda penala nicolus nicolus Buna ziua, Am o amenda penala data din anul 2007. Nu am achitat-o dar stiu ca termenul de prescriptie conform codului penal este de 3 ani. Mi-am scos recent ... (vezi toată discuția)