avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare de drept amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare de drept amenda penala

Buna ziua
La data de 27.05.2013 a ramas definitiva o sentinta prin care eram obligat la plata unei amenzi penale. In mod normal aceasta s-a prescris in termen de 3 ani ( mentionez ca nu a fost platita) , dar intrebarea mea este urmatoarea : reabilitarea de drept intra in vigoare dupa 3 ani de la sentinta definitiva sau dupa 3+3= 6 ani ( de la data la care s-a prescri) ? Mentionez ca ea apare dupa 5 ani si 5 luni in cazierul judiciar.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:23, 10 Octombrie 2018
Termenul de 3 ani curge de la data platii, sau de la data in care se constata stinsa amenda penala, prin prescriptie , spre exemplu.

Daca nu exista nici un motiv pentru care termenul de prescriptie sa fi fost intrerupt, atunci este necesara formularea unei contestatii la executare in baza art 461 lit d c.proc.pen, iar in baza art 125 c.pen. rap. la art 126 al. 1 lit c) instanta sa constate prescriptia executarii amenzii penale aplicate prin sent. pen. nr. x ramasa definitiva la data x.

Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenda penala M1haid M1haid Buna ziua, as vrea sa stiu de ce o amenda penala primita in 1995, pe care nu am achitat-o, inca apare in cazier! Nu trebuia sa se prescrie in 3 ani? Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Amenda din 1999 Romulus871 Romulus871 Buna ziua.Mi-au fost blocate conturile bancare pentru o amenda din anul 1999,rog sa imi spuna cineva daca o amenda penala se prescrie,si dupa cat ... (vezi toată discuția)
Amenda penala nicolus nicolus Buna ziua, Am o amenda penala data din anul 2007. Nu am achitat-o dar stiu ca termenul de prescriptie conform codului penal este de 3 ani. Mi-am scos recent ... (vezi toată discuția)