avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de interese
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de interese

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:

Exista conflict de interese daca 2 ruge de gr I sau II sunt angajate la acelasi loc de munca, una cu contract de munca inregistrat la ITM si cealalta prin contract de mandat?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:44, 10 Aprilie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Nu exista niciun conflict de interese , in aceasta privinta ...

In principiu, acest conflict se refera la functionarii publici ... Conform Legii nr.161/2003, conflictul de interese consta in situatia in care persoana ce exercita o demnitate publica sau o functie publica are un interes personal de natura patrimoniala, care ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care ii revin potrivit Constitutiei si altor acte normative.
Conflictul de interese poate sa apara si in forma "personala", in sensul ca un functionar poate avea competenta legala de a realiza un anumit act, dar datorita unei situatii/circumstante personale nu poate fi obiectiv. In aceasta situatie, el trebuie sa invoce conflictul de interese si sa se abtina/retraga de la realizarea respectivului act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate Iftimi Iftimi Consilierul juridic, remunerat de unitate poate fi si lider de sindicat? Intervine conflictul de interese? Poate conducerea societatii sa-i interzica acest ... (vezi toată discuția)
Salariat JENIFER JENIFER As vrea sa stiu daca e voie si nu e conflict de interese ca o persoana sa aiba si contract de munca la o firma, deci sa fie salariat, si sa incheie si contract ... (vezi toată discuția)
Conflict interese responsabil contract membru comisie receptie lucrari wazz wazz Buna ziua ! Avem urmatorul caz: X este responsabil de contract lucrari. La sfarsitul lucrarilor X este trecut in comisia de receptie a calitatii lucrarilor ... (vezi toată discuția)