de la banca obtineti o adresa prin care se adevereste ca, creditul a fost achitat integral. impreauna cu reprezentantul bancii și cu adresa in original mergeti la un notar public care va intoceste declaratia in forma autentica. notarul respectiv la solicitarea dumneavoastra poate trimite catre OCPI declaratia si dovada achitarii tarifului de radiere care nu cred ca este mai mare de 60,00 lei in vederea radierii. daca in declaratie se mentioneaza valoarea creditului care se radiaza, se incadreaza la acte evaluabile prin urmare s-ar putea ca onorariul sa fie calculat la valoare. daca in adresa nu se mentionează valoarea creditului si doar " creditul acordat in baza contractului de imprumut/ipoteca etc, nr.....a fost achitat integral pri urmare solicitam OCPI radierea (in mare cam asa e) nu ar trebui sa fie considerat un act evaluabil si ar trebui taxat normal (dar in functie si de onorariile respectivului notar public la care ajungeti).
În cel mult 10 zile de la data la care obligaţia garantată a fost plătită, creditorul ipotecar este obligat să ceară operatorului arhivei radierea ipotecii. Creditorul ipotecar care omite să solicite radierea ipotecii răspunde pentru prejudiciile directe sau indirecte aduse debitorului şi constituitorului ipotecii. În acest caz, valoarea daunelor-interese ce urmează a fi plătite nu poate fi mai mică decât echivalentul în lei al sumei de 500 euro.
Am platit creditul luat prin Prima Casa in apr 2016. Am obtinut cu greu returul de la Fondul de garantare (aproape un an) - ba s-au pierdut actele la ei, ba s-a pierdut raspunsul la banca...
Acum se apropie apr 2018 si banca tot n-a rezolvat sa gasesca un notar care sa se deplaseze la sediul lor ca sa rezolve radierea.
Ce se poate face in acest caz?