avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... ridicare ipoteca
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

ridicare ipoteca

Buna seara,
De curand am achitat un credit ipotecar si doresc sa stiu ce documente sunt necesare pentru ridicarea ipotecii.
Multumesc anticipat

cristi
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:29, 17 Ianuarie 2013
Dupa inchiderea contului , consilierul (sau un reprezentant al bancii) va trebui sa redacteze la notariat o declaratie din care va rezulta in mod explicit consimtamantul bancii pentru radierea ipotecii si a interdictiei de instrainare si grevare, continand elementele de identificare a imobilului (adresa, numar cadastral si numar incheiere ipoteca) .
Depuneti la Oficiul de Cadastru urmatoarele :
- Declaratia bancii creditoare;
- Cererea de inscriere tip (de la Oficiul de Cadastru) ;
- Copie dupa buletinul de identitate;
achitati taxa de 60 lei si ati radiat ipoteca
Solicitati adeverinta de la banca prin care se confirma achitarea integrala si se mentioneza acordul pentru radiere, + o cerere din partea proprietarului, prin care se solicita radierea (ipotecii, interdictiei, sau ce este inscris) se pot inregistra la OCPI de catre proprietar.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare ridicare ipoteca,titular decedat DidierDrogba DidierDrogba Fratele meu a decedat in urma cu ceva t. A avut ipoteca pe casa,asigurarea i-a platit creditul. El avea o cota parte din casa parinteasca. Pentru ridicarea ... (vezi toată discuția)
Sfat ridicare ipoteca crystyn37 crystyn37 In anul 2003 am cumparat un apartament prin credit ipotecar ,iar in anul 2008 am finalizat plata acestuia si am primit de la banca o adresa catre OCPI unde ... (vezi toată discuția)
Juridic eelena.neacsu eelena.neacsu am girat cu casa la serviciu si acum sunt in somaj.Ce trebuie sa fac pentru a ridica ipoteca de pe casa,deoarece as dori sa vand casa? (vezi toată discuția)