avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

obligatiile aferente cardului de credit ......nu au fost respectate.Prin urmare ne vom exercita dreptul de a demara procedura de executare silita conform art. 371 cod procedura penala.Acest demers incepe prin evaluarea tuturor bunurilor in vederea inceperii procesului de executare silita.Prezenta constitue punerea in intirziere conform disp.art.1079 cod civil. Cam asa suna o scrisoare pe care am primit-o de la o firma de recuperari.Intrebarea mea este aceasta o scrisoare pt executare silita?Sau doar sa ma sperie?
Cel mai recent răspuns: mirelaea , utilizator 16:09, 10 Aprilie 2012
Daca creditul se refera la un contract cu titlu executoriu, da este o scrisoare pentru executare silita, daca nu se refera la un contract cu titlu executoriu lipseste temeiul legal, adica hotararea judecatoreasca in baza careia ar putea incepe executarea.
In situatia mentionata de dvs ,cand "Acest demers incepe prin evaluarea tuturor bunurilor in vederea inceperii procesului de executare silita." si provine de la firma de recuperari,
rezulta ca ,creditorul de drept a cesionat drepturile sale in favoarea recuperatorului,care cu scopul legitim recuperare debit acumulat,a demarat procedura de executare silita
Pentru a preintampina situatii neplacute se impune sa tratati cu responsabilitate somatia comunicata



eu de unde pot sti daca e cu titlu executoriu?
nu trebuia sa-mi trimita si mie o hotarare judecatoreasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita costi40 costi40 buna seara.am facut un credit la BRD,in anul 2007 de 30.000/ron.am platit pana in anul 2009,dupa care m-am imbolnavit,pensionat si nu am mai platit.in 2010 am ... (vezi toată discuția)
Executare silita jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua ! Am si eu o intrebare :Am o datorie catre [FURNIZOR] si ieri mi-a venit de la [EDITAT] o chestie cam asa: In baza art 371 alin 2 cod proc.civ .va ... (vezi toată discuția)
Renuntare la executarea silita EUlavy EUlavy cel care a cerut demararea procedurii de executare silita in urma unei hotarari definitive si irevocabile poate sa renunte la cerere? daca da, care ar fi pasii ... (vezi toată discuția)