avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act aditional
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act aditional

La decesul beneficiarului unui contract de prestari servicii, mostenitorii sunt obligati conform unei clauze, sa preia obligatiile din acest contract. In actul aditional incheiat, este suficient sa schimbam doar partile (respectiv numele mostenitorilor), restul clauzelor ramanand neschimbate? Cealalta parte implicata in contract, doreste completarea actului aditional cu multe puncte pe care eu nu le agreez (spunand ca intre timp sa schimbat legea) si de aceea doresc preluarea contractului in forma lasata de beneficiarul initial. Credeti ca este posibil?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:54, 10 Aprilie 2012
Despre ce fel de servicii este vorba? Poate ca mostenitorii nu au nevoie de aceste servicii. Poate ca acea clauza nu-i poate obliga in niciun fel.

Chiar daca ati fi obligati, ca mostenitori, sa continuati contractul, nu aveti nicio obligatie sa acceptati modificarea acestuia. Daca exista norme imperative care au intervenit ulterior incheierii contractului, ele nu pot afecta contractele existente la data intrarii lor in vigoare. Iar daca acceptam, prin exceptie sau prin absurd, ca pot modifica un contract, aceste norme au efect prin puterea legii, astfel incat nu este nevoie de adaptarea contractului, legea aplicandu-se independent de vointa partilor.

Reveniti cu detalii, daca se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract preluat de mostenitor t.robert47 t.robert47 Parintii mei,au incheiat un contract de prestari servicii, (intarit de un contract de mandat semnat la notariat) cu o societate de consultanta imobiliara.Prin ... (vezi toată discuția)
Anulare contract eveniment Bianca Sanda Bianca Sanda Buna ziua, Am încheiat un contract in data de 16.09.2021 pentru o cununie care avea sa se țină pe data de 23.10.2021 la salonul X din Bucuresti. Din ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat notarial, subsidiar unui contract de prestari servicii nelutu47 nelutu47 In contractul de prestari servicii este stipulata cluza \"mostenitorii preiau obligatiile din acest contract\". Tinand cont ca,incetarea mandatului prin ... (vezi toată discuția)