avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Comunicarea posturilor vacante la AJOFM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Comunicarea posturilor vacante la AJOFM

Buna ziua,
in situatia in care pentru un absolvent de invatamint superior o firma a beneficiat de subventie, si absolventul respectiv si-a dat demisia fara a ramine in firma perioada minima obligatorie, societatea era obligata sa anunte postul vacant?
Precizez ca firma nu a mai facut angajari, in urmatoarele 6 luni.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:01, 10 Aprilie 2012
Legea nr.76/2002:

Art. 10
(1) Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.
.....

Art. 113 Constituie contraventie urmatoarele fapte:
a) necomunicarea lunara a locurilor de munca vacante prevazute la art. 10;
....

Art. 114 (1) Contraventiile prevazute la art. 113 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cele prevazute la lit. a), b), f), h) si j), cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei;
.....
Daca nu are intentia sa mai angajeze pe acel post alta persoana atunci il elimina din organigrama si nu mai trebuie sa anunte postul vacant la AJOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anunt locuri de munca vacante ajofm mihaela_1968 mihaela_1968 Daca am aprobat organigrama, dar nu intentionez sa ocup toate posturile vacante acum, am obligatia sa anunt toate posturile vacante, sau doar pe cele pe care ... (vezi toată discuția)
Locuri vacante delia25 delia25 Buna ziua! Este obligatoriu daca o firma are locuri vacante sa anunte AMOFM (Agentia Nationala pentru ocuparea fortei de munca)? Multumesc. (vezi toată discuția)
Angajari de la somaj AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru am o mare nelamurire. Am inteles ca in momentul in care pleaca un angajat trebuie postul de pe care a plecat sa fie comunicat in 5 zile lucratoate celor de la ... (vezi toată discuția)