avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nelamuriri in legatura cu hotararea definitiva si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nelamuriri in legatura cu hotararea definitiva si irevocabila

Buna ziua!

Anul trecut am divortat, iar pe 15 august anul acesta am avut proces pentru incredintarea copilului. Pe 15 septembrie a sosit acasa sentinta, prin care mie mi se incredinteaza spre crestere si educare copilul si in care scrie ca in termen de 15 zile fostul sot poate face recurs. Din septembrie si pana acum nu am mai primit acasa nici un semn de la judecatorie. Cand imi va sosi acasa decizia de incredintare DEFINITIVA SI IREVOCABILA? Ma intereseaza pentru ca de Craciun as dori sa plec cu copilul in vacanta in strainatate si nu as vrea sa mai apelez la fostul sot pentru hartie notariala.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 1 Decembrie 2008
Nu va va veni nicio hotarare definitiva si irevocabila acasa, trebuie sa mergeti la arhiva instantei si sa va interesati daca s-a facut recurs in termenul prevazut de lege de la comunicarea hotararii ... in cazul in care nu s-a declarat recurs, atunci solicitati eliberarea unei copii legalizate de pe hotararea respectiva cu mentiunea ca este definitiva si irevocabila.
A, deci asa trebuie procedat? Si cat timp am mai pierdut! Multumesc mult pentru ajutor.
Imi puteti spune si unde ma adresez pentru aceasta copie legalizata?

Multumesc!
Termenul de recurs este de 15 zile ... de fapt, sunt 17 zile de la comunicarea hotararii (nu se iau in calcul nici ziua când a început, nici ziua când s-a sfârşit termenul).
Daca pe data de 15 septembrie a primit hotararea, atunci ultima zi in care se putea depune recurs a fost 1 octombrie.
Mergeti la arhiva Judecatoriei unde v-ati judecat si verificati cele ce v-am scris mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarire divort mary__ mary__ am doi copii ....sint in divort cu fostul sot un copil este la mine, celalalt la sot. azi am primit hotarirea de divort,si am fost instiintata ca ambii copii ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa obtin o hotarare definitiva si irevocabila? oneilljack oneilljack cum fac sa obtin o hotarare definitiva si irevocabila daca am divortat acum 13 ani si copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere, si nu a fost ... (vezi toată discuția)
Ajutatima sa inteleg sandu milica sandu milica buna ziua ajutatima sa inteleg cu hotararea judecatoreasca nu mio da judecatorul hotararea definitiva si irevocabila sau trebuie sa o ceara avocatul meu in ... (vezi toată discuția)