avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesoral

am facut succesiunea dupa parinti suntem 4 frati unul dintre noi a murit acum vrem sa facem partajul dar nu prea ne intelegem ce ar trebui sa facem
Veti putea face partajul cu mostenitorii fratelui decedat (sotia supravietuitoare si copiii acestuia). Daca nu a avut copii si nici sotie la data decesului, il mosteniti dumneavoastra, fratii, intre care se va face si partajul.

Daca a lasat copii/sotie si acestia nu accepta partajul prin intelegere, puteti sa va adresati instantei cu o actiune de partaj.

Adresati-va unui avocat pentru redactarea si sustinerea actiunii.

Trebuie deybatuta si succesiunea dupa fratele dvs si apoi partajul, in locul fratelui dvs la partaj pe cota dansului vor veni mostenitorii acestuia.Daca il faceti pe cale amiabila se va face la notar daca nu la instanta.
Dezbaterea succesiunii se poate face la notar in situatia in care mostenitorii se inteleg cu privire la masa partajabila,cote etc. In caz contrar, partajul nu se va putea solutiona decat prin intermediul instantei de judecata. Desigur si aici daca partile ajung la o intelegere se poate incheia o tranzactie sau un acord de mediere. Instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu al defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune d_dumitrascu d_dumitrascu Buna ziua, parintii mei au decedat, eu si fratii mei vrem sa dezbatem succesiunea si sa facem iesirea din indiviziune, dupa urma acestora. Noi ne-am inteles ... (vezi toată discuția)
Declaratie acceptare succesiune 1206 1206 Buna ziua, Sotul meu a murit acum 2 luni. Mostenitorii dupa el sunt: eu si fratele lui. Fratele vrea sa renunte la succesiune dar am inteles ca daca o face in ... (vezi toată discuția)
Succesiuni titi marina titi marina Va salut cu respect. Revin cu o intrebare la care, deocamdata, nu gasesc raspunsul cert. Am fost patru frati. Dupa decesul tatalui si mamei noastre, nu am ... (vezi toată discuția)