avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pamant in arenda (primaria nu a emis titlul de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pamant in arenda (primaria nu a emis titlul de proprietate)

Buna ziua.
Va rog frumos, in masura in care se poate, sa-mi acordati un sfat referitor la modul cum ar trebui sa procedez in continuare: in anul 2010 am actionat in instanta primaria din localitatea in care s-a nascut tatal meu iar anul trecut am obtinut castig de cauza. In februarie 2012 a fost semnat procesul-verbal de punere in posesie (inca nu s-au facut demersurile pentru emiterea titlului de proprietate) si, in baza lui, am vrut sa incheiem un contract de arendare cu o pf/societate care exploateaza terenurile in zona. Insa, unul/una cate unul/una, am fost refuzati din varii motive, mai mult sau mai putin plauzibile.Ideea este ca primarul face legea in comuna si nimeni nu intreprinde vreo actiune fara stirea dansului.In mod evident face acest lucru ca sa se razbune ca am avut curajul sa-l infruntam.Ce putem face? Cui ne putem adresa?
Multumesc anticipat.
Cu respect, Nicky.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:10, 18 Aprilie 2012
Ideea e ca nu puteti obliga firmele care exploateaza terenuri in regiune sa va ia si terenul dumneavoatra in arenda. Aveti ori varianta sa-l lucrati singuri daca puteti sau daca nu sa-l vindeti. Puteti sa-l tineti si nelucrat dar nu stiu cat de bine e. Caci impozit pe teren tot platiti in fiecare an.
Buna ziua, Domnule George Neagu.
Va multumesc pentru opinie dar nu sunt de acord cu dumneavoastra.
Nu avem experienta necesara in domeniu pentru a-l exploata singuri si nici resursele financiare cu care sa sustinem aceasta activitate.
Cat priveste vanzarea sunt 2 impedimente: 1.dupa cum bine stim preturile nu sunt tocmai tentante datorita conjuncturii economice; 2.in acest moment nu detinem titlul de proprietate ci doar un proces-verbal de punere in posesie si, anexat, planul parcelar (primaria inca nu a depus documentatia in vederea emiterii titlului).
Paradoxul este ca, telefonic, am obtinut 3 acorduri verbale din partea unor persoane care exploateaza terenuri in zona, cu una am si semnat un contract de arendare dar, in momentul in care s-a prezentat sa-l inregistreze la primarie, sub presiunea conducatorului comunei, a revenit asupra deciziei si ne-a transmis ca nu il mai ia in arenda.
Il consider un abuz evident, suntem victime ale dictatorilor care controleaza tot in "arealul" lor si, de aceea, sunt foarte hotarata sa nu renunt, este dreptul tatalui meu, singura mostenire de la tatal lui natural, si voi merge pana la capat, daca e nevoie pana la CEDO, pentru a i se RESPECTA acest drept.
Asadar, daca ma mai puteti ajuta cu opinii v-as fi foarte recunoscatoare: unde as putea solicita o situatie cu pfa/societati care exploateaza terenurile (evident nu de la primarie)?, credeti ca ar fi util sa trimit adrese fiecareia dintre ele pentru a motiva refuzul exploatarii? etc.
Multumesc inca o data.
Cu respect,
Nicky
Înainte de a ajunge la CEDO ar fi mai bine să vă preocupaţi de obţinerea titlului de proprietate. Procesul verbal de punere în posesie nu înseamnă titlu de proprietate, L.223-2006 prezintă un model ce contract în care arendaşul trebuie să prezinte un act de proprietate, care se va înregistra în respectivul contract şi mai apoi la primărie. Deci, firmele care arendează doresc să încheie un contract cu un titular dar d-voastră aveţi doar un p.v.Deci nu e vina primarului şi nici a altora că d-voastră nu aveţi calitatea de proprietar.
Buna ziua.
Inteleg din raspunsul dumneavoastra ca, pana la emiterea titlului de proprietate, doar in baza acelui proces-verbal de punere in posesie, noi nu avem obligatia de a achita impozitul aferent acestui teren si nici dreptul de a incheia un contract de arendare (observ insa ca legea mentionata, nr. 223/31.05.2006, care modifica si completa Legea arendarii nr. 16/1994, a fost abrogata de art. 230 din Legea 71/03.06.2011 pentru punerea in aplicare a Codului Civil).
In aceste conditii, avand in vedere ca executorul judecatoaresc a inceput actiunea de comunicare in data de 28.10.2011 iar pana la acest moment nu detinem decat acest proces-verbal, nefiind demarata nicio alta actiune pentru emiterea titlului de proprietate (am solicitat informatii la Comisia Judeteana de Fond Funciar), ce pasi trebuie sa urmam pentru obtinerea lui, care sunt termenele pana la care trebuie sa mai asteptam?
Ca sa nu mai mentionez si faptul ca s-a instituit poprire pe contul primariei pentru recuperarea cheltuielilor de judecata dar, pana la acest moment (timp de aproape 6 luni !!!) nu s-au inregistrat rulaje pentru executare...
Nicky_00780,
inteleg ca societatile comerciale refuza sa preia pamantul in arenda... E dreptul lor, pentru ca nu aveti titlu de proprietate, deci nu le puteti dovedi ca aveti dreptul sa le arendati respectiva suprafata de teren.
In plus, nimeni nu e obligat sa preia in arenda un teren...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de punere in posesie ioalex ioalex Bunica mea a avut mai multe parcele de teren extravilan si vie. A decedat in 1996. Pentru inceperea unei succesiuni notarul imi cere procesul verbal de punere ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate Dobos Ariela Dobos Ariela Buna ziua, as apela la ajutorul dumneavoastra in urmatoarea problema: in anul 1991 familia mea a fost improprietarita conf legii 18 cu un teren extravilan, ... (vezi toată discuția)
Teren care are la baza un proces verbal de punere in posesie si o adeverinta de proprietate, fara titlu de proprietate coppermine coppermine Buna ziua, Am semnat un antecontract pentru un teren care a fost achizitionat de persoana de la care cumpar printr-un contract v-c (cu fiul proprietarului ... (vezi toată discuția)