avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce trebuie sã fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce trebuie sã fac?

Am 1 ha teren care mi-a fost reconstituit conf. lg.18/1991 ca mostenire de pe urma parintilor. In aprilie 2007 l-am intabulat in cartea funciara pe numele meu si am deschis si rol fiscal pe numele meu platind anual impozitul.
Problema mea este ca locuind in alta zona la 80 km departare nu l-am putut cultiva si nici nu l-am arendat. In schimb am observat in acesti ani ca s-a gasit cineva care il cultiva an de an.
Nu stiu cine este pentru ca nu a luat legatura cu mine, desi ar fi putut face acest lucru interesandu-se la primaria localitatii. Este evident ca nu doreste sa cada la vreo intelegere cu proprietarul.
Din cate am observat este vorba de cineva care cultiva mult pamant, pentru ca este specializat si cultiva mecanizat. Deci fiind vorba de cineva cu stare si din localitatea unde se afla terenul are si protectia autoritatilor locale.
Eu avand destule alte necazuri si nestiind ce sa fac am tot amanat luarea unei hotarari. Va rog daca poate cineva sa ma sfatuiasca care ar fi cea mai buna solutie pentru aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 20:16, 10 Aprilie 2012
in primul rand sa identificati arendasul mecanizat din zona care a lucrat si cultivat pamantul dvs si sa incheiati un contract de arenda pt viitor. pt folosinta abuziva din ultimii 3 ani trebuie sa va judecati cu el daca hotarati ca merita timpul si nervii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arendare teren bogdanmarinela bogdanmarinela Un batran - ce nu mai poate munci pamantul din proprietate,vrea sa arendeze o suprafata de teren. Care sunt pasii de urmat si unde trebuie sa se adreseze? ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda fals, tulburare de posesie, frauda cu fonduri europene re.ne. re.ne. Buna ziua, vreau sa cer ajutorul celor care au cunostinte privind aceste situatii. Parintii mei detin cateva ha de teren, la tara. In urma cu cativa ani, au ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi aratati un Contract cadru de Arenda in speta pentru arendarea unei suprafete considerabile de pamant ( peste 90 HA ... (vezi toată discuția)