avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pensionar angajat la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pensionar angajat la bloc

Buna seara,

sunt administrator de bloc, vreau sa angajez un pensionar ca om de serviciu. Este pensionat la limita de varsta, cod N10. In 230/2007 spune ca-i musai angajare cu CIM, dar din "Ghidul Asociatiilor de Proprietari" de pe situl ANAf reiese ca-l pot angaja si cu Conventie Civila. E corect?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:00, 11 Aprilie 2012
Asa cum s-a explicat si mai sus administratorul nu poate fi considerat "zilier". Asociatia poate lucra cu zilieri pentru unele activitati temporare: o curatenie generala, saparea unui sant, desfundarea unei base..., dar nu administratorul.
Administratorul poate avea un program de 1-2 ore pe saptamana pentru incasari, de exemplu. Dar aceasta se repeta permanent si-atunci nu mai este ocazional. Apoi, in afara incasarilor, administratorul este la dispozitia asociatiei 24 de ore din 24, ca daca apare o avarie nu o sa stea acasa pana sapatamana viitoare cand are program la asociatie.

Unui pensionar de limita de varsta i se poate recalcula pensia anual, la cerere, de catre casa de pensii si i se mareste cuantumul pensiei in plata, daca a realizat venituri pe baza unui CIM in anul care s-a incheiat. Asa ca-i afecteaza pensia dar pozitiv!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila standan54 standan54 Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)
Declaratia 112 pentru asociatii de proprietari marryradu marryradu Cum declar in decl 112 zilierii? Daca am si administratorul pun suma impozitelor pe 1 singura decl 112 sau fac pt fiecare decl 112? Daca am depus pe 10.08 decl ... (vezi toată discuția)
Codul muncii Stanciut Stanciut O asociatie de proprietari poate angaja personal cu conventie ? (vezi toată discuția)