avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legislatia muncii pentru persoane cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legislatia muncii pentru persoane cu handicap

Buna seara!
O persoana cu handicap grav cu insotitor, are dreptul sa se angajeze?
Pierde pensia de handicap sau indemnizatie de insotitor daca se angajeaza?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 11 Aprilie 2012
Doar un medic specialist poate spune daca are voie sau nu sa lucreze. Daca va referiti la indemnizatia de handicap, aceasta nu se pierde.
Persoanele cu handicap au dreptul de a munci si de a realiza venituri in conformitate cu prevederile legislatiei muncii, precum si cu dispozitiile speciale din legea privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Persoanele cu handicap pot fi incadrate in munca conform pregatirii lor profesionale si capacitatii de munca, atestate prin certificatul de incadrare in grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judetean sau al sectoarelor municipiului Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am si eu o intrebare. o persoana cu handicap grav, ... alessysz alessysz Buna seara. Am si eu o intrebare. O persoana cu handicap grav, cu insotitor si pensie de invaliditate..daca renunta la pensie... isi pierde si insotitorul? sau ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap are dreptul la munca Alinutza88 Alinutza88 Buna ziua,as avea si eu nevoie de sfatul unui specialist. O persoana cu handicap fizic gr 1 grav cu asistent personal are dreptul la munca fara a-si pierde ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana cu handicap grav Gigi-Mihai Gigi-Mihai Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap grav, cu indemnizatie de insotitor nerevizuibila. Am 24 de ani, am terminat o scoala postliceala de farmacie iar in ... (vezi toată discuția)