avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt auto,conducere fara permis si sub influenta ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt auto,conducere fara permis si sub influenta alcoolului

Ma numesc Marius am o problema f mare acum un an de zile am luat masina unui prieten deal meu si am conduso pe o strada cam 5 min in timpul asta el a vazut lipsa masinii si a sunat la politie nu aveam permis si mia gasit o alcoolemie de 0,85 am fost de doua ori la politie si odata la procuror si peste cateva zile sunt chemat la judecatorie procurorul mia spus ca in cel mai rau caz o sa iau un an si ceva cu suspendare avand in vedere ca sunt la prima abatere si amenda vroiam sa stiu daca e asa si cam la ce amenda sa ma astept
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 16:38, 8 Decembrie 2008
Aveti 3 infractiuni. Puteti lua si cu executare.
Conform Art 63 alin (3) Cod Penal, in cazul dumneavoastra, minimul special este de 500lei iar maximul special de 30.000lei. (300 de milioane lei vechi).

- Mircea Itu, student drept ubb cluj
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2008
december, utilizator
Se poate lua si cu executare si cu suspendare.
Ar fi posibila si o amenda dar... administrativa.
Daca va fi trimis in judecata cu avocat angajat poate primi inchisoare cu suspendare.
Fara avocat angajat e ceva mai greu de spus ce va iesi.

avocat Claudiu Lascoschi
acum poti vedea ct de norocos poti fii!!!=D>
december a scris:

Conform Art 63 alin (3) Cod Penal, in cazul dumneavoastra, minimul special este de 500lei iar maximul special de 30.000lei. (300 de milioane lei vechi).

- Mircea Itu, student drept ubb cluj

Aici va referiti la amenda judiciara care poate fi dispusa doar daca in textul de incriminare este prevazuta amenda sau amenda alternativ cu inchisoarea, iar in cazul de fata nu este posibila...

Spicuiri din OUG 195/2002:
"Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani."

Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

si de asemenea:
Art. 208 Cod penal
"Luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 12 ani.
Se considera bunuri mobile si orice energie care are o valoare economica, precum si inscrisurile.
Fapta constituie furt chiar daca bunul apartine in intregime sau in parte faptuitorului, dar in momentul savarsirii acel bun se gasea in posesia sau detinerea legitima a altei persoane.
De asemenea, constituie furt luarea in conditiile alin. 1 a unui vehicul, cu scopul de a-l folosi pe nedrept.

Poate am orbit eu dar nu vad nicaieri amenda alternativ cu inchisoarea (ma refer la amenda judiciara).... ca sa nu existe discutii redau si articolul in cauza:

Art. 63 cod penal:
"Pedeapsa amenzii consta in suma de bani pe care infractorul este condamnat sa o plateasca.
Ori de cate ori legea prevede ca o infractiune se pedepseste numai cu amenda, fara a-i arata limitele, minimul special al acesteia este de 150 lei, iar maximul de 10.000 lei.
Cand legea prevede pedeapsa amenzii fara a-i arata limitele, alternativ cu pedeapsa inchisorii de cel mult un an, minimul special al amenzii este de 300 lei si maximul special de 15.000 lei, iar cand prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa inchisorii mai mare de un an, minimul special este de 500 lei si maximul special de 30.000 lei.
Amenda se stabileste tinandu-se seama de dispozitiile art. 72, fara a-l pune insa pe infractor in situatia de a nu-si putea indeplini indatoririle privitoare la intretinerea, cresterea, invatatura si pregatirea profesionala a persoanelor fata de care are aceste obligatii legale."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatii privind limitele de pedeapsa zizourapid zizourapid as intreba ce inseamna practic inchisoare de la 1 luna la 3 luni,respectiv de la 3 luni la 2 ani si cam cat ar fi de mare amenda penala corespunzatoare acestor ... (vezi toată discuția)
Raspundere penala codul muncii t_gheorghitza t_gheorghitza Rrefuzul de punere in executare a hot .jud. definitiva si irev.priv. concedierea ilegala (reangajare si plata drepturilor salariale )se sanctioneaza si cu ... (vezi toată discuția)
Modificare legislatie didi23 didi23 buna. as dori sa intreb daca s-a schimbat ceva in legislatia rutiera sau penala, dupa noile reglementari, in legatura cu art 85 de mai jos in legatura cu ... (vezi toată discuția)