avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RASPUNDERE PENALA CODUL MUNCII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RASPUNDERE PENALA CODUL MUNCII

Rrefuzul de punere in executare a hot .jud. definitiva si irev.priv. concedierea ilegala (reangajare si plata drepturilor salariale )se sanctioneaza si cu ameda penala.Cat este amenda?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 8 Iulie 2012
Se sanctioneaza chiar cu inchisoare.
Conform Codului muncii

Art. 261
Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.

Art. 262
Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind reintegrarea in munca a unui salariat constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.

Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2012
Marcel Mihalache, Avocat
Vedeti si art.63 alin.3 C.pen:
Când legea prevede pedeapsa amenzii fără a-i arăta limitele, alternativ cu pedeapsa închisorii de cel mult un an, minimul special al amenzii este de 300 lei şi maximul special de 15.000 lei, iar când prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa închisorii mai mare de un an, minimul special este de 500 lei şi maximul special de 30.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare sorinciobanu sorinciobanu nerespectarea unei hotarari judecatoresti cu titlu executoriu si investita executoriu se poate pedepsi penal? (vezi toată discuția)
Explicatii privind limitele de pedeapsa zizourapid zizourapid as intreba ce inseamna practic inchisoare de la 1 luna la 3 luni,respectiv de la 3 luni la 2 ani si cam cat ar fi de mare amenda penala corespunzatoare acestor ... (vezi toată discuția)
Furt auto,conducere fara permis si sub influenta alcoolului marius_driver marius_driver Ma numesc Marius am o problema f mare acum un an de zile am luat masina unui prieten deal meu si am conduso pe o strada cam 5 min in timpul asta el a vazut ... (vezi toată discuția)