Eu stau si ma intreb daca vad bine ce citesc.
Avem un functionar public caruia i-a incetat raportul de serviciu de drept de mai bine de un an. Mai exact spus, nu mai avem un functionar public, pentru ca o persoana careia i-a incetat raportul de serviciu nu mai este functionar public. Persoana care are competenta legala de numire in functia publica nu constata acest lucru iar cei de la resurse umane nu fac nimic in sensul respectarii Legii nr. 188/1999.
Raspunsul dvs., cristinacrivat, este de neinteles pentru mine. Cum adica "constatarea indeplinirii conditiilor se face prin act administrativ emis de conducatorul institutiei"? Adica daca cel care conduce institutia nu are chef sa emita un act administrativ pe care are obligatia sa il emita, adica daca acesta incalca Legea nr. 188/1999, dvs. spuneti "asta este, conducatorul face ce vrea"?
Domnule zama cristian, sesizati ANFP pentru incalcarea legislatiei functiei publice si reveniti in forum sa ne povestiti si noua ce masuri a dispus aceasta.
Multumesc de raspunsuri, le banuiam si eu, dar asta este situatie la noi in institutie.S-au format doua factiuni: cea a tinerilor, deschisi la nou, care conlucram foarte eficient, respectiv cea a dinozaurilor, care stiu tot, fac tot, parerea celorlalti nu conteaza, ei au dreptate.Pe langa ce v-am prezentat mai sus mai am un caz, tot de la noi: contabila a depus dosarul de pensionare din noiembrie 2011, a primit decizia de pensionare, a luat si pensia retroactiv, dar continua, bine-merci, sa fie si contabila primariei-f.p., in timp ce fata care ii face treaba este pe prestari-servicii. Secretarul, asa cum v-am aratat, nici macar nu a depus dosarul de pensionare, primarul nu se baga pentru ca vin alegerile, respectivul secretar este si Insp.RU, deci din partea asta nici o grija. Nu am avut niciodata un spor, un supliment (cand se puteau da), in afara celui de vechime, pe rationamentul: nimeni nu te intreaba de ce nu dai, poti fi intrebat de ce ai dat.Dna contabila primeste spor de cfp, chiar daca nu indeplineste conditiile, dl.secretar are studii superioare, chiar daca nu are o diploma, doar adev de absolvire, asta din aug.2009 (a terminat SH si stiti scandalul diplomelor).