avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cand se pensioneaza un functionar public?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cand se pensioneaza un functionar public?

Cand se poate pensiona un FP care ocupa o fc.pub.de conducere, care a indeplinit conditiile de pensionare de un an, dar, deoarece ocupa un loc foarte caldut nu vrea sa renunte usor la el. Poate fi sesizat cineva sau daca doreste persoana respectiva poate ramane in fc.pana la adanci-adanci batraneti?Mentionez ca in cadrul institutiei este si persoana care se ocupa cu RU.
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 13:34, 23 Aprilie 2012
Se poate pensiona cand isi depune dosarul de pensionare...
Sesizati persoana care are competenta de numire in functia publica:(
Art. 98

(1) Raportul de serviciu existent încetează de drept:

d) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;
ii inceteaza de drept, insa constatarea indeplinirii conditiilor se face prin act administrativ emis de conducatorul institutiei.
Eu stau si ma intreb daca vad bine ce citesc.

Avem un functionar public caruia i-a incetat raportul de serviciu de drept de mai bine de un an. Mai exact spus, nu mai avem un functionar public, pentru ca o persoana careia i-a incetat raportul de serviciu nu mai este functionar public. Persoana care are competenta legala de numire in functia publica nu constata acest lucru iar cei de la resurse umane nu fac nimic in sensul respectarii Legii nr. 188/1999.

Raspunsul dvs., cristinacrivat, este de neinteles pentru mine. Cum adica "constatarea indeplinirii conditiilor se face prin act administrativ emis de conducatorul institutiei"? Adica daca cel care conduce institutia nu are chef sa emita un act administrativ pe care are obligatia sa il emita, adica daca acesta incalca Legea nr. 188/1999, dvs. spuneti "asta este, conducatorul face ce vrea"?

Domnule zama cristian, sesizati ANFP pentru incalcarea legislatiei functiei publice si reveniti in forum sa ne povestiti si noua ce masuri a dispus aceasta.
Multumesc de raspunsuri, le banuiam si eu, dar asta este situatie la noi in institutie.S-au format doua factiuni: cea a tinerilor, deschisi la nou, care conlucram foarte eficient, respectiv cea a dinozaurilor, care stiu tot, fac tot, parerea celorlalti nu conteaza, ei au dreptate.Pe langa ce v-am prezentat mai sus mai am un caz, tot de la noi: contabila a depus dosarul de pensionare din noiembrie 2011, a primit decizia de pensionare, a luat si pensia retroactiv, dar continua, bine-merci, sa fie si contabila primariei-f.p., in timp ce fata care ii face treaba este pe prestari-servicii. Secretarul, asa cum v-am aratat, nici macar nu a depus dosarul de pensionare, primarul nu se baga pentru ca vin alegerile, respectivul secretar este si Insp.RU, deci din partea asta nici o grija. Nu am avut niciodata un spor, un supliment (cand se puteau da), in afara celui de vechime, pe rationamentul: nimeni nu te intreaba de ce nu dai, poti fi intrebat de ce ai dat.Dna contabila primeste spor de cfp, chiar daca nu indeplineste conditiile, dl.secretar are studii superioare, chiar daca nu are o diploma, doar adev de absolvire, asta din aug.2009 (a terminat SH si stiti scandalul diplomelor).

Alte discuții în legătură

Este legal ca un functionar public trecut de varsta de pensionare sa lucreze in continuare in cadrul unei primarii? zzzionut zzzionut Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca un functionar public trecut da varsta legala de pensionare( are 65 de ani) sa lucreze in continuare in cadrul ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Incetare raport de serviciu tina_d tina_d Este legal ca unui functionar public sa-i inceteze raportul de serviciu inainte de aparitia deciziei de pensionare? Dosarul de pensionare a fost depus cu o ... (vezi toată discuția)