Buna ziua, As dori un raspund pt.problema mea si anume, detin un teren care intr-o zona de case,care nu este ingradit.In una dintre drumurile mele,am trecut dupa mai multa vreme pe la acel teren,insa am constatat ca este de fapt o "groapa de gunoi"in care sunt mormane de moloz si alte porcarii aruncate pe terenul meu.In situatia de fata, ce as putea eu sa fac?Parca vad ca nimeni nu o sa recunoasca nimic,daca le zic vecinilor sa curete.Multumesc pentru raspunsurile pe care o sa le primesc.
Buna dimineata !
Mda , stiti vorba aceea "hotul neprins , negustor cinstit" .... faceti un efort si imprejmuiti-va proprietatea ... in masura in care descoperiti faptasul/ii (putin probabil) si mai reusiti sa adunati si probe (si mai putin probabil) puteti actiona .... pana atunci ...:(
pana ce prindeti pe careva nu aveti ce face decat sa ingraditi terenul. atentie ca fiind terenul dvs aveti intre altele si obligatia intretinerii. sa nu cumva sa va lipiti si de o amenda de la garda de mediu. parerea mea ca sa va ocupati cu ingraditul si cu o placuta ""proprietate privata""
si ce te faci cand, dupa ce iti ingradesti proprietatea, la nici 3 zile dupa, hotii fura si pari si sarme si tot...evident mai putin gunoaiale ? si nici unul din "vecini" nu a vazut si nici nu a auzit nimic....ca doar stateau de vorba cu tine in ziua cu pricina sa iti bata apropouri de "o bere" ca sa te ajute sa bati pari in pamant? ca sa nu mai zic ca si "vecinii" isi arunca gunoiul tot pe terenul tau...ca e tare greu si costisitor sa iti faci propriul contract de salubrizare ! nu de alta dar "ala tot nu vine pe aici prea des...deci nu are cu ce sa ne prinda".
iar daca faci plangere la politie (pe langa ca te pui rau cu vecinii ca ai avut "tupeul")....tot la NUP ajungi , solutie pe care instanta o va mentine..pt ca nu ai adus probe pt a demonstra cele reclamate! Ca sa nu mai zicem ca politia..stie cine sunt hotii...dar nu au probe !