avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna este afectat de concediul medical?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna este afectat de concediul medical?

buna ziua,
Societatea are un caz in care un angajat a avut concediu medical timp de 6 luni . I se vor calcula zile de concediu pentru aceasta perioada ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:19, 11 Aprilie 2012
Nu. Concediu de odihna se acorda pentru zilele efectiv lucrate, zilele de concediu medical sunt incapacitate temporara de munca.
Multumesc. Stiu ca in Codul Muncii scrie ca concediul de odihna se acorda proportional cu zilele efectiv lucrate, insa am gasit trimiteri la Directiva 2003 / 88 / CE "1) Articolul 7 alineatul (1) din Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizarii timpului de lucru trebuie interpretat in sensul ca nu se opune unor dispozitii sau unor practici nationale potrivit carora un lucrator aflat in concediu medical nu are dreptul la un concediu anual platit efectuat intr o perioada de concediu medical." [.......] "In concluzie, concediul de odihna se stabileste in contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile si nu este afectat de concediu medical."
[ link extern ]
In articolul 7 (1) al acestei directive scrie "Statele membre iau masurile necesare ca orice lucrator sa beneficieze de un Concediu anual platit de cel putin 4 saptamani in conformitate cu conditiile de obtinere si de acordare a concediilor prevazute de legislatiile si practicile nationale"
Nu mi se pare corect ca angajatul care a fost in CM timp de 6 luni sa mai beneficieze de zile de CO pentru acea perioada.
~ Conținut șters la cerere ~
Corect sau necorect nu ne putem pronunța asupra unei Directive europene care face parte din dreptul intern - chiar daca unii dintre noi nu recunosc asa ceva -

"Statele membre iau masurile necesare ca orice lucrator sa beneficieze de un Concediu anual platit de cel putin 4 saptamani in conformitate cu conditiile de obtinere si de acordarea concediilor prevazute de legislatiile si practicile nationale"

eu de aici inteleg ca trebuie sa aplic Codul Muncii: " concediul de odihna se acorda proportional cu timpul de lucru efectuat" . Spuneti-mi, cu ce gresesc?

Alte discuții în legătură

Concediu medical zina_curcubeu zina_curcubeu Va rog sa imi spuneti daca, concediul medical afecteaza (diminueaza) perioada concediului de odihna. In cazul meu, pentru 10 zile de concediu medical, ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna pe perioada concediului medical (cod 08-sarcina & lauzie) dmramona dmramona Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns care sa contina o baza legala: - o salariata care intra in concediu pre-post natal (126 zile) are ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna mariams70 mariams70 Buna dimineata, vreau sa intreb daca pe parcursul anului am avut doua luni de concediu medical e corect ca patronul sa-mi reduca numarul zilelor de ... (vezi toată discuția)