Am o nelamurire.Sotia mea a intrat in concediu prenatal la 17.05.2010 si a stat in crestere copil pina la data de 01.09.2011.Vreau sa stiu daca avea dreptul la concediu de odihna pentru anul 2009-2010 sau la un singur concediu de odihna pentru anul scolar 2011-2012??Va multumesc anticipat.
Pt. anul scolar 2009=-2010 avea dreptul la 62 de zile de co,daca lucra tot anul scolar.Pt. faptul ca incepand din mai a intrat in prenatal,trebuia sa beneficieze de doar 41de zile de co,din care a si efectuat zilele aferente vacantelor scolare de iarna si primavara 2009-2010,deci probabil i-au ramas neefectuate doar in jur de 20 de zile de co pt. 2009-2010.Dar,pt. ca concediul doamnei de maternitate si ccc s-au intins pe o perioada mai mare de 12 luni ,intra sub incidenta art.8 din Ordinul Nr. 5.559/2011 :
Art. 8 În cazul în care perioadele de concedii pentru incapacitate temporară de muncă şi de concedii fără plată, însumate, au fost de 12 luni sau mai mari şi s-au extins pe 2 ori mai mulţi ani şcolari/universitari consecutivi, cadrul didactic are dreptul la un singur concediu de odihnă, acordat pentru anul şcolar/universitar în care a reînceput activitatea, proporţional cu lunile lucrate, în măsura în care acesta nu a fost efectuat în anul în care a absentat de la serviciu pentru motivele mai sus menţionate.
Concediu de odihna
raluca77
Lucrez in invatamant si am si eu o intrebare.La data de 7 mai 2012 intru in concediu prenatal si sunt curioasa sa stiu cum voi proceda in legatura cu zilele de ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna
magda76
Buna ziua.Am si eu o problema pentru solutionarea careia am nevoie de sfatul dumneavoastra.Am fost in concediul pentru cresterea copilului pana la inceputul ... (vezi toată discuția)