am inchiriat un ap la etajul 2 intr-un bloc turn care are si lift.la scimbarea motorului si a cabinei de lift plateste proprietarul dar cind se REPARA LIFTUL (motorul acestuia) cine plateste proprietarul sau chiriasul cu contract de inchiriere declarat la adm.finaciara.chiriasul locuieste de patru ani in acest apartament.
Nu cred că repararea liftului intră în conţinutul reparaţiilor locative care sunt în sarcina chiriaşului. Doar dacă defecţiunea se datorează culpei chiriaşului - proasta exploatare.
Prin urmare, este una dintre obligaţiile proprietarului imobilului şi intră în conţinutul obligaţiei de a asigura chiriaşului folosinţa spaţiului închiriat inclusiv prin efectuarea reparaţiilor mari asupra imobilului.
Eu sunt de aceeasi parere cu Liviu Bordas (themis).
Pentru "lamurirea" situatiei 1420 - 1425 Cod civil.
Am pus "lamurirea" intre ghilimele pentru ca nu e nimic negru pe alb si lamuritor. Oricine citeste isi poate forma un punct de vedere care sa-l impiedice sa mai vada si punctul de vedere al celuilalt.
Nu stiu daca sunteti proprietarul ori chiriasul, dar cea mai buna solutie ar fi "jumi-juma" - daca incape discutie.