avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine plateste proprietarul sau chiriasul ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine plateste proprietarul sau chiriasul ?

am inchiriat un ap la etajul 2 intr-un bloc turn care are si lift.la scimbarea motorului si a cabinei de lift plateste proprietarul dar cind se REPARA LIFTUL (motorul acestuia) cine plateste proprietarul sau chiriasul cu contract de inchiriere declarat la adm.finaciara.chiriasul locuieste de patru ani in acest apartament.
Nu cred că repararea liftului intră în conţinutul reparaţiilor locative care sunt în sarcina chiriaşului. Doar dacă defecţiunea se datorează culpei chiriaşului - proasta exploatare.

Prin urmare, este una dintre obligaţiile proprietarului imobilului şi intră în conţinutul obligaţiei de a asigura chiriaşului folosinţa spaţiului închiriat inclusiv prin efectuarea reparaţiilor mari asupra imobilului.

Liviu S.Bordaş
Eu tind sa consider ca intra in notiunea de reparatii curente.
Prin urmare, consider ca aceasta plata intra la intretinerea curenta.

avocat Claudiu Lascoschi
Si eu sunt de aceeasi parere cu domnul Lascoschi: plateste cel ce foloseste!
va multumesc si as dorii daca se poate un articol de lege care poate lamuri situatia.:(
Eu sunt de aceeasi parere cu Liviu Bordas (themis).

Pentru "lamurirea" situatiei 1420 - 1425 Cod civil.
Am pus "lamurirea" intre ghilimele pentru ca nu e nimic negru pe alb si lamuritor. Oricine citeste isi poate forma un punct de vedere care sa-l impiedice sa mai vada si punctul de vedere al celuilalt.

Nu stiu daca sunteti proprietarul ori chiriasul, dar cea mai buna solutie ar fi "jumi-juma" - daca incape discutie.

Alte discuții în legătură

Chirias vs propietar Livingston Livingston Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cine plateste inlocuirea usilor si geamurilor( cu termopane,,) la un bloc, chiriasul sau propietarul.Mai jos am ... (vezi toată discuția)
Reparatii si diverse alte chestii in cazul unei inchirieri miki3 miki3 As dori sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul unui apartament inchiriat in cazul in care se intampla urmatoarele chestii neplacute si care ar trebui sa fie ... (vezi toată discuția)
Plata reparatie centrala termica mmuntean99 mmuntean99 Buna ziua Societatea comerciala la care sunt administrator are sediul intr-un apartament inchiriat. In acest apartament exista o centrala termica al carei ... (vezi toată discuția)